Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Τα τρακτέρ ήρθαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Και οι αλιείς διαμαρτύρονται με τα καΐκια τους στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας!
Περισσότερα από 200 τρακτέρ ήρθαν στην παραλία Θεσσαλονίκης, από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, για να ενισχύσουν τους αλιείς, οι οποίοι διαμαρτύρονταν με τα καΐκια τους. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λεωφόρος Νίκης, ενώ οι αγρότες κινήθηκαν προς την Βενιζέλου.

Όπως δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Φάνης Αλμπάνης, αγρότες και κτηνοτρόφοι -από τις περιοχές Χαλάστρα, Μάλγαρα, Κύμινα, Σίνδο, Βραχιά και Βαλθαμά- ήρθαν στο κέντρο της πόλης, με στόχο «να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας για τα προωθούμενα μέτρα στο φορολογικό και το ασφαλιστικό». Αργότερα σήμερα, τα τρακτέρ θα αναχωρήσουν για τα διόδια Μαλγάρων, όπου και θα στηθεί μπλόκο «που θα παραμείνει στη θέση του επ' αόριστον» επισήμανε ο κ. Αλαμπάνης.
Στο μεταξύ, στάση αναμονής τηρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και δεν αποκλείουν το κλείσιμο, εφόσον «αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιηθούν σε άλλα μέρη της Ελλάδα», όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λιτός.  «Από αύριο ξεκινάμε κλείσιμο των συνόρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δίνουμε προθεσμία μέχρι το Σάββατο στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποσύρει το νομοσχέδιο για φορολογικό και ασφαλιστικό» ανέφερε ο ίδιος.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «αν δεν το πάρουν πίσω (το σχέδιο για το ασφαλιστικό) από το Σάββατο προχωράμε σε επ' αόριστον κλείσιμο του τελωνείου».

Αντανάκλαση: typosthes

Αλιείς διαμαρτύρονται με τα καΐκια τους στο λιμάνι! 

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί με τα καϊκια τους αλιείς της πόλης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό. 

Οι αλιείς, οι οποίοι βρίσκονται στο ύψος της Αριστοτέλους, αναμένουν και αγρότες οι οποίοι θα καταφτάσουν με τα τρακτέρ τους στο λιμάνι, προκειμένου να διαδηλώσουν από κοινού.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παράκτιας Αλιείας Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Παγώνη, τα καϊκια θα μείνουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου, όταν και θα αποφασιστεί εκ νέου αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Μάλιστα, οι αλιείς δεν απέκλεισαν και το ενδεχόμενο κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες μέρες να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του λιμανιού!

Αντανάκλαση: typosthes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας