Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλη συμμετοχή στη σύσκεψη - συγκέντρωση μαζικών φορέων στο μπλόκο της Νίκαιας

Συνεχίζονται τα μπλόκα και στην υπόλοιπη Ελλάδα
Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 μαζικών φορέων από όλη τη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο χώρο του μπλόκου της Νίκαιας η σύσκεψη - συγκέντρωση μαζικών φορέων της περιοχής, για την έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τον παραπέρα συντονισμό του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων που συμμετείχαν καλωσόρισε εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ενώ τη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων της περιοχής.

Επόμενος σταθμός, για τον οποίο ήδη προδιαγράφεται μαζική συμμετοχή από όλη τη χώρα, είναι η πανελλαδική σύσκεψη στην οποία καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων για την Τρίτη 26 Γενάρη στις 13.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, για την οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα. (Δείτε εδώ)

Το Σάββατο, το μπλόκο του κόμβου της Νίκαιας που οργανώθηκε από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών και αποτελεί ήδη βασικό αγωνιστικό μετερίζι της μικρομεσαίας αγροτιάς, κέντρο του συντονισμένου αγώνα σύμφωνα με όσα έχει αποφασίσει μέσα από πλατιές συσκέψεις η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, ενισχύθηκε με νέα τρακτέρ από Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα.

Στο μπλόκο έγιναν συνεδριάσεις των χωριών της Λάρισας και της Καρδίτσας και συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα που αφορούν στην προσέλευση και άλλων τρακτέρ που βρίσκονται ακόμα στα χωριά. Αναλύθηκαν ξανά οι θέσεις της κυβέρνησης όπως εκφράστηκαν στη σχετική συνέντευξη των αρμόδιων υπουργών.

Απαντώντας σε όσα είπαν στη συνέντευξή τους οι τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων σημειώνει ότι δεν πρωτοτύπησαν και τονίζει ότι «ίδια τακτική είχαν και στη συνάντησή μας μετά τα περσινά μπλόκα. Δεν είπαν τότε τίποτε συγκεκριμένο στο κάθε αίτημά μας.

Με "ντρίπλες" και ψευτιές δεν θα τη βγάλουν καθαρή, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της ΕΕ, ΔΝΤ κλπ που μαζί κόβουν και ράβουν. Να έρθουν στα μπλόκα να μας τα πουν και να αφήσουν τους τηλεοπτικούς μονολόγους».(Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση)

Το μεσημέρι του Σαββάτου, εξάλλου, έφτασε στο χώρο του μπλόκου η διαδήλωση των εργατοϋπαλλήλων της Λάρισας που είχαν προηγουμένως συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις προωθούμενες νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. (Δείτε εδώ)

Συνεχίζονται και ενισχύονται τα μπλόκα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Συνεχίζουν και ενισχύονται καθημερινά τα μπλόκα Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων οι οποίοι συντονίζονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο στον κόμβο του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας από μικρομεσαίους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, ενώ τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λευκάδας «ΤΑΟΛ».

Οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό του κόμβου για δύο περίπου ώρες, ενώ εξελέγη Συντονιστική Επιτροπή. Αγρότες με παραταγμένα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παραμένουν στο Κεφαλόβρυσο και στην Εύηνο (Δείτε εδώ)

Στη Κεντρική Μακεδονία παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο της Νάουσας και στο Γυψοχώρι Πέλλας, ενώ το Σάββατο έγινε περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή.

Στην Ελασσόνα είναι παραταγμένα αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ στο «Χάνι Χατζηγώγου», στην Καλλιθέα και στη «Μελούνα» στο ύψος της Τσαριτσάνης. Πάνω από 100 τρακτέρ είναι επίσης συγκεντρωμένα στη γέφυρα του Δαμασίου (Δείτε εδώ)

Στη Φθιώτιδα παραμένει και ενισχύεται το μπλόκο στην Ανθήλη, ενώ το Σάββατο παρατάχθηκαν τρακτέρ και στη λωρίδα επιβράδυνσης στην Εθνική Οδό. Αντιπροσωπεία από το μπλόκο με τρακτέρ και μελλισοκομικά φορτηγά συμμετείχε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Λαμία. 

Στη συνέχεια με προπορευόμενα τα αγροτικά μηχανήματα έγινε πορεία η οποία κατέληξε στο μπλόκο όπου και πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού για μισή ώρα.

Στη Βοιωτία παραμένει το μπλόκο στο Κάστρο, ενώ το Σάββατο παρατάχθηκαν τρακτέρ και στο 95ο χλμ της Εθνικής Οδού.

Στην Αργολίδα, στην πλάστιγγα της Δαλαμανάρας συνεχίζεται και ισχυροποιείται το μπλόκο, ενώ το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο χώρο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Την Κυριακή το μπλόκο αναμένεται να ενισχυθεί και με άλλα τρακτέρ.

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου για μία ώρα το πρωί και μία ώρα το απόγευμα προχώρησαν οι αγρότες που έχουν παρατάξει αυτοκίνητα και αγροτικά μηχανήματα στα βενζινάδικα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών στο ύψος του Αιγίου.

Στη Μεσσηνία τα τρακτέρ βγαίνουν στον κόμβο της Μεσσήνης, την Κυριακή στις 11 το πρωί και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το σημείο που θα γίνει μπλόκο (Δείτε εδώ)

Να βγουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα στον ΟΓΑ της Τρίπολης την Κυριακή 24 Γενάρη, στις 11 το πρωί καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας (Δείτε εδώ)

Στον Έβρο παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Ριζίων - Καστανεών, στο νότιο κόμβο του Διδυμοτείχου, στον κόμβο της Κορνοφωλιάς και στο αεροδρόμιο με εκατοντάδες αγροτικά μηχανήματα.

Σήμερα έγιναν συμβολικοί αποκλεισμοί των δρόμων για δύο ώρες το πρωί και το απόγευμα οι οποίοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Με συγκεντρώσεις σε χωριά ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου θα απευθύνει κάλεσμα αγώνα στους μικρομεσαίου αγρότες και κτηνοτρόφους (Δείτε εδώ)

Αντανάκλαση: 902