Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

«Όλοι στον αγώνα! - Στο νέο έγκλημα κανείς συμβιβασμός»

ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μαζική διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενάντια στα μέτρα - χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση που προωθεί η κυβέρνηση.
Δεκάδες διαδηλωτές, εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 8 π.μ. έξω από το Μαξίμου, ενώ ξεδίπλωσαν πανό του ΠΑΜΕ στέλνοντας το μήνυμα:

«Όλοι στον αγώνα! Στο νέο έγκλημα κανείς συμβιβασμός», «Πάρτε πίσω το σχέδιο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό».


Οι διαδηλωτές βρίσκονται στην οδό Ηρωδου Αττικού και τα συνθήματα πέφτουν «βροχή», τραβώντας την προσοχή και προκαλώντας την επιδοκιμασία των διερχόμενων οδηγών.

«Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Για την εργατιά δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Οι εισφορές δεν είναι των εργοδοτών, είναι ο ιδρώτας των εργατών», «Θέλουμε ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο». (Δείτε εδώ βίντεο)

Στην κινητοποίηση παρευρίσκεται ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Δήλωση του Γιάννη Τασιούλα

Ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, από την κινητοποίηση δήλωσε:

«Ο,τι πιο νοσηρό, ό,τι πιο εγκληματικό, ό,τι πιο βάρβαρο είχαν σκεφτεί, είχαν θεσμοθετήσει, είχαν νομοθετήσει απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, έρχεται να το κάνει πράξη, να το υλοποιήσει μέχρι κεραίας η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να συνεχίσει στην ίδια γραμμή, φέρνοντας νέο νομοσχέδιο- έγκλημα απέναντι σε ό,τι απέμεινε όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η επιχειρηματολογία είναι και σήμερα η ίδια: Στο όνομα της βιωσιμότητας τσακίζονται δικαιώματα, κατακτήσεις των εργαζομένων, πραγματικά τσακίζεται η ίδια η ζωή.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν τις δικές τους λύσεις, τις λύσεις που έχουν ανάγκη. Όσο οι "λύσεις" έρχονται από την πλευρά αυτών των κυβερνήσεων που γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, όσο οι "λύσεις" έρχονται από την πλευρά της ΕΕ, αυτές οι "λύσεις" είναι εχθρικές για τη ζωή μας, για τη ζωή των εργαζομένων. Πρέπει να παλέψουμε για τις λύσεις που έχουμε ανάγκη, με επίκεντρο το δικό μας συμφέρον και τις ανάγκες των οικογενειών μας. Όλοι να βγούμε στους δρόμους γιατί έτσι έρχονται θετικές λύσεις και νικηφόρα αποτελέσματα για τη ζωή μας. Να ξεκινήσουμε από σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας και όλες τις επόμενες μέρες να απαιτήσουμε αυτό το έγκλημα που είναι μπροστά μας απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση, να μην περάσει. Δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει».

Δήλωση του Θανάση Ευαγγελάκη


Δήλωση του Σάββα Τσιμπόγλου


Δήλωση του Αλέκου Αρβανιτίδη


Δήλωση του Παναγιώτη Πάλμου


Αντανάκλαση: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας