Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Αγροτικά μπλόκα παντού

Με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκαια
Εικοσιτετράωρο μπλόκο στην κυκλοφορία σε 6 κομβικά σημεία του κεντρικού οδικού άξονα της χώρας από τους αγρότες, οι οποίοι την Κυριακή πραγματοποιούν στη Νίκαια πανελλαδική σύσκεψη, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για επ΄ αόριστον αποκλεισμούς των εθνικών οδών. Ιδιαιτέρως κρίσιμη θεωρείται η νέα πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια την Κυριακή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 120 μπλόκα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να ληφθεί και απόφαση για το αν θα δώσουν το παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι.

Κλειστή έως τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής είναι η εθνική οδός στα Τέμπη, την Αταλάντη, το Κάστρο και τα Μάλγαρα, ενώ είναι ήδη αποκλεισμένη στη Νίκαια και στον Ισθμό Κορίνθου, καθώς και στην Εγνατία Οδό στο Νησέλι και τα Κερδύλλια.

Τα Τέμπη θα ανοίξουν στις 12.00 ως τις 18.00 σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες.
Επίσης, στα Κερδύλλια θα ανοίξουν στις 11 το βράδυ του Σαββάτου ως τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι αγρότες στον Ισθμό Κορίνθου αποφάσισαν να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό και όλες τις παρακαμπτηρίους την Κυριακή από τις 3 το μεσημέρι ως τις 11 το βράδυ.

Πολύωροι αποκλεισμοί σημειώνονται και στη δυτική Ελλάδα.

Επίσης, κλειστά μέχρι την Κυριακή είναι τα μπλόκα στην αερογέφυρα Θέρμης, τη Χαλκηδόνα, τη Δοϊράνη, το Αιγίνιο και την εθνική Αντιρρίου-Ιωαννίνων, καθώς και τα τελωνεία Εξοχής, Κήπων, Κρυσταλλοπηγής και Νίκης ενώ επ” αόριστον είναι ο αποκλεισμός για όλα τα οχήματα στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Το απόγευμα έκλεισε και ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Κορίνθου στα διόδια Νεστάνης. Η κυκλοφορία από Τρίπολη προς Κόρινθο διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης – Άργους, από τον Αχλαδόκαμπο, μια παράκαμψη περί τα 80 χιλιόμετρα.

Αντανάκλαση: ert