Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων την Κυριακή στη Νίκαια

Συγκέντρωση αλληλεγγύης φορέων της Θεσσαλίας στο μπλόκο Νίκαιας το Σάββατο
Φωτό αρχείου
Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, την Κυριακή 21 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας, (αίθουσα Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου), συγκαλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας.
Στην ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή αναφέρει:

«Καλούμε να πάρουν μέρος, όλα τα μπλόκα που συμφωνούν με το πλαίσιο των αιτημάτων, όπως καθορίστηκε, μετά από διεξοδική συζήτηση, στην προηγούμενη πανελλαδική σύσκεψη των 68 μπλόκων, στις 7 Φλεβάρη στη Νίκαια.

Στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία κλιμάκωσης του αγώνας μας.

Βρισκόμαστε πάνω από ένα μήνα στα μπλόκα και συνεχίζουμε τη μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν στην επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στη βάση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε και όχι των κυβερνητικών σχεδίων και μέτρων που μας εξοντώνουν. Δεν διαπραγματευόμαστε το πόσα θα χάσουμε. Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε».

Τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη ανακοίνωσαν το μπλόκο Πραιτωρίων και το μπλόκο Μεγάλων Χωραφιών.
Παραμένουν στα μπλόκα

Οι μικρομεσαίοι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και με κατά τόπους παρεμβάσεις στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί, παρά τα εμπόδια, την τρομοκρατία και τους ελιγμούς, στους οποίους συμμετέχουν και δυνάμεις που παρεμβαίνουν στα μπλόκα, εκφράζοντας τα συμφέροντα καπιταλιστών μεγαλοαγροτών.

Σήμερα, στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης των μαζικών φορέων της Θεσσαλίας στο χώρο του μπλόκου Νίκαιας για την ενίσχυση του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.

Χθες οι αγρότες των μπλόκων Αγίου Νικολάου Βόνιτσας και Λούρου Πρέβεζας πραγματοποίησαν συγκέντρωση, στα διόδια του Ακτίου (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Αγρότες του μπλόκου της Ανθήλης απέκλεισαν την Τράπεζα Πειραιώς (παλιό υποκατάστημα της Αγροτικής) στη Λαμία.

Την Πέμπτη 18 Φλεβάρη έγινε μαζική συγκέντρωση αγροτών από τα μπλόκα Καστανεών - Ριζίων και Διδυμοτείχου έξω από το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα. Η κινητοποίηση οργανώθηκε προκειμένου να εκφραστεί η συμπαράσταση στους τευτλοπαραγωγούς που παραμένουν απλήρωτοι ενώ έχουν καταβάλει ήδη ΦΠΑ 20%, όπως υποχρεούνταν, στην εφορία.

Οι αγρότες αποφάσισαν νέα κινητοποίηση στο εργοστάσιο της ΕΒΖ, την ερχόμενη Τρίτη, οπότε υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου της ΕΒΖ. Παράλληλα, συνεχίζουν καθημερινά τους αποκλεισμούς του Τελωνείου Καστανεών και του δρόμου στο Διδυμότειχο.

Αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας με 30 τρακτέρ απέκλεισαν τον κόμβο του Πλατυκάμπου, αποκόβοντας την κυκλοφορία στον παλιό εθνικό δρόμο Λάρισας - Βόλου.
Μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου της Άρτας, που έχει στηθεί στη Γέφυρα, απέκλεισαν την Πέμπτη τα γραφεία της ΔΟΥ Άρτας.

Σε συνεδρίαση του μπλόκου αποφάσισαν να είναι σε συντονισμό με τα 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια μετά από πρόσκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα συνεχίζουν τον αποκλεισμό του τελωνείου παρά τις πιέσεις που δέχονται προκειμένου να τον άρουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στήθηκε αντι-μπλόκο από Βούλγαρους φορτηγατζήδες.

Με το επιχείρημα ότι στη βουλγαρική πλευρά τα φορτηγά που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα φτάνουν τα 13-14 χλμ., ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών συναντήθηκε προχτές Τετάρτη ξανά με εκπροσώπους των ελληνικών τοπικών αρχών, πιέζοντας για την άμεση άρση του αποκλεισμού των συνόρων. Εκτίμησε μάλιστα ότι είναι θέμα ημερών η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

Αντανάκλαση: 902