Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

«Το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγο ύπαρξης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλ.Τσίπρας: Εμείς δεν αλλάζουμε θέσεις σαν τα πουκάμισα
ΤΣΙΠΡΑ - ΝΑΤΟ - ΣΥΡΙΖΑ
Σαν σήμερα, στις 18 Φεβρουαρίου του 1952, η ελληνική Βουλή επικύρωσε τη συμφωνία ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ*. 64 χρόνια μετά το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Αιγαίο, μετά από αίτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνάς των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, πριν καν την έγκριση του αιτήματος Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας, το ΝΑΤΟ θα αναλάβει ρόλο σε περιπολίες, με στόχο τα δουλεμπορικά δίκτυα τα οποία μεταφέρουν παρανόμως πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, η «δεύτερη φορά Αριστερά», έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκτίμησε την προσφορά του ΝΑΤΟ και αποφάσισε πως έτσι μπορεί να σώσει τους πρόσφυγες! Όχι, όχι, δεν ήρθε στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ, για να παίξει το ρόλο του στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό αποκλείεται να το σκέφτηκε ο πρωθυπουργός….

Αλ. Τσίπρας: «Η αξιακή μας θέση δεν αλλάζει»

Ας δούμε ένα βίντεο, με τον κύριο Τσίπρα να μας εξηγεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ, μήπως καταλάβουμε περισσότερα…

Το απόσπασμα είναι από τη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2014. Τότε, με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, και τις υποσχέσεις και τα λοιπά και τα λοιπά, όταν ο Αλ. Τσίπρας απαντούσε άνετα σε ερωτήσεις. 

Τότε, λοιπόν, μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, είπε πολλά και (φυσικά) αντιφατικά:

«Στις νέες διεθνείς ισορροπίες» (1.05) το ΝΑΤΟ «δεν έχει λόγο ύπαρξης»(1.20).


«Η θέση αρχής, η αξιακή μας θέση δεν αλλάζει» (1.52).

Αλ. Τσίπρας:«Δεν αποτελεί προτεραιότητα μας(…) η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ»

ΑντιΝΑΤΟϊκός ο κ. Τσίπρας μέχρι αυτό το σημείο…Μετά τα πράγματα, κάπως, άλλαξαν…:

«Οι θέσεις μας παραμένουν. Δεν αποτελεί προτεραιότητα μας στις σημερινές συνθήκες, της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, της ευρύτερης αποσταθεροποίησης, » (3.00).

Αλ.Τσίπρας: «Εμείς δεν αλλάζουμε θέσεις σαν τα πουκάμισα»

Αξίζει, βέβαια, να δείτε ολόκληρο το βίντεο, διότι ο κ. Τσίπρας λέει κι άλλα «λεβέντικα». Υποστήριξε, βέβαια, από την αρχή: «Εμείς δεν αλλάζουμε θέσεις σαν τα πουκάμισα» (00.54)!


Μια δολοφονική συμμαχία στο Αιγαίο

Από εμάς μόνο ένα σχόλιο: Το ΝΑΤΟ δεν είναι …ξεπερασμένο, όπως υποστηρίζε, τότε, ο Αλέξης Τσίπρας. Ήταν και είναι μια δολοφονική συμμαχία, ένας παγκόσμιος χωροφύλακας, που υπερασπίζεται συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτή τη δολοφονική συμμαχία κάλεσε ο πρωθυπουργός, στο Αιγαίο.

*H ένταξη στο ΝΑΤΟ επικυρώθηκε επί κυβέρνησης Ν. Πλαστήρα. Αρνητικά ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΕΔΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχ. Κύρκος.

Αντανάκλαση: imerodromos