Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Μπήκαν τα τρακτέρ στην πόλη - Άλλη μέρα ξημερώνει!

Δείτε το βίντεο με τα τρακτέρ και τους αγρότες να παρελαύνουν στην Πανεπιστημίου!
Λαοθάλασσα αυτή την ώρα στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα! Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας το κομβόι των τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων. 
Το σύνθημα «εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» δονεί την ατμόσφαιρα και με μπροστάρηδες τα μέλη του ΠΑΜΕ με σηκωμένες τις γροθιές και με παρατεταμένα χειροκροτήματα, εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα του Λεκανοπεδίου υποδέχονται τους αγρότες και το  κομβόι των τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος.

Δείτε στο βίντεο την πορεία των αγροτών με τα τρακτέρ που ανεβαίνουν από την Ομόνοια την Πανεπιστημίου, την ώρα που το πλήθος του συγκεντρωμένου κόσμου ξεσπά σε χειροκροτήματα και σφυρίγματα και οι σημαίες ανεμίζουν ενώ τα τρακτέρ απαντούν με κορναρίσματα.

Το Σύνταγμα γέμισε ασφυκτικά λίγο πριν τις 6 το απόγευμα από κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των σωματείων και βροντοφώναζε τα συνθήματα κρατώντας τα πανό των εργατικών σωματείων που βρίσκονταν στο πόδι για να υποδεχθούν την αγωνιζόμενη αγροτιά.

Σε όλη την Αθήνα ακούγονταν βροντερά τα συνθήματα: «Εργατιά - Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», «Αλληλεγγύη στην αγροτιά ενάντια στα μέτρα τα αντιλαϊκά», «Εδώ η εργατιά, εδώ κι η αγροτιά, ο λαός παλεύει και δεν προσκυνά».

Χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΓΕ έστειλαν μήνυμα πως οι φτωχοί αγρότες δεν αγωνίζονται μόνοι τους αλλά δίπλα στους φυσικούς τους συμμάχους, τους εργαζομένους.

Γιατί, όπως δεν σταμάτησαν να φωνάζουν στη διαδήλωση των σωματείων: «Τη λύση δεν τη φέρνει αυτή η πολιτική, τη φέρνουν οι αγώνες για την ανατροπή».

Στην κεφαλή της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία Κάνιγγος, το πανό Συνδικάτων της Βιομηχανίας έδινε το μήνυμα: «Ούτε συμβιβασμός, ούτε αυταπάτες, να πληρώσουν τώρα οι κεφαλαιοκράτες».

«Η πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου ξεκληρίζει τους αγρότες, στέλνει στην ανεργία τους εργάτες. Ίδιος ο αντίπαλος, κοινή η πάλη», έγραφε το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων λίγο πιο πίσω.

«Εργάτες - Αγρότες βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο», καλούσε το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού.

Τα τρακτέρ που ξεκίνησαν από χαράματα από το μπλόκο της Νίκαιας μπήκαν στην πλατεία Συντάγματος με κορναρίσματα και επευφημίες, ανταποκρινόμενοι στο παρατεταμένο χειροκρότημα και τα συνθήματα της υποδοχής, για να τεθούν επικεφαλής στο μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών, να συμβολίσουν την μάχη που δίνει μερόνυχτα τώρα στα μπλόκα η μικρομεσαία αγροτιά.

Με τις σημαίες των Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας και λάβαρα με τη μορφή του Μαρίνου Αντύπα, πήραν τη θέση τους στο πάνω μέρος της πλατείας, συνθέτοντας μια επιβλητική συμβολική εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου.

Δείτε το βίντεο που «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Κωστής Αποστολόπουλος


Μπήκαν τα τρακτέρ στην πόλη. Άλλη μέρα ξημερώνει!
Δημοσιεύτηκε από Kostis Apostolopoulos στις Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016