Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Oι αγρότες θα διαδηλώσουν στην Αθήνα οργανωμένα, με επιμονή στο δίκιο του αγώνα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)
Την ανάγκη να εκφραστεί η συμπαράσταση των εργαζομένων από τις αγροτικές περιοχές και του λαού του λεκανοπέδιου Αττικής στα δίκαια αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών με τη μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των μπλόκων στην Αθήνα υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μπούτας
μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, στη συνέντευξη που παρέθεσε η Επιτροπή την Τετάρτη στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Όπως τόνισε, «η κάθοδος θα είναι περιφρουρημένη και με επιμονή σε αυτά που ζητάμε χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω».


Απαντώντας στην κυβερνητική «πρόσκληση» για διάλογο, ο Βαγγέλης Μπούτας υπογράμμισε ότι οι αγρότες δίνουν αγώνα επιβίωσης και αυτό προϋποθέτει την απόσυρση του Ασφαλιστικού του Φορολογικού και των άλλων μέτρων που τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα.

Σχολιάζοντας τη στάση άλλων μπλόκων, είπε ότι στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων συμμετέχει η πλειοψηφία των αγροτών που σήμερα κινητοποιούνται, υπογραμμίζοντας ότι κατέληξαν το πλαίσιο των αιτημάτων και τη μορφή της κλιμάκωσης μέσα από συζητήσεις και συλλογικές διαδικασίες.

Απάντησε επίσης στις προβοκατόρικες δηλώσεις και δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι βρίσκεται στην Αθήνα για διάλογο με την κυβέρνηση και ότι το ΚΚΕ θα «πουλήσει τον αγώνα», λέγοντας ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες είναι μαθημένοι από τέτοιες συκοφαντίες και στο παρελθόν και ξεκαθάρισε ότι αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων βρίσκεται στην Αθήνα και θα έχει συναντήσεις για να λυθούν πρακτικά ζητήματα που αφορούν την οργάνωση της πανελλαδικής καθόδου των αγροτών στην Αθήνα.

Στο βήμα της συνέντευξης μαζί με τον Βαγγέλη Μπούτα ήταν ο Αλέξανδρος Κολιαβασίλης από το μπλόκο των αγροτών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αντανάκλαση: 902