Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Συζητούν για το πως θα επιμερίσουν τα νέα φορολογικά χαράτσια

Δεδομένη θεωρείται η αύξηση της φοροληστείας του λαού
]
Δεδομένη θεωρείται η αύξηση της φοροληστείας του λαού όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, με τους εκπροσώπους των θεσμών, αλλά αναζητείται ο τρόπος που θα επιμεριστούν τα νέα χαράτσια.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο οι δύο πλευρές έχουν τον «ίδιο στόχο» της άντλησης πρόσθετων φορολογικών εσόδων, αλλά «διαφορετική κατανομή», ενώ είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις 25 Μάρτη.

Πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία για κοινή κλίμακα εισοδήματος μεταξύ μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών, για την αναμόρφωση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη νέα κλίμακα των ενοικίων.

Το θέμα της μείωσης του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους, που ζητάει το κουαρτέτο, παραμένει ανοιχτό παρά την αντιπρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών. «Εμείς κοιτάμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά εάν μειωθεί κατά 100- 200 ευρώ θα είναι επιτυχία» τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ανοιχτό παραμένει, επίσης, αν οι αυξημένοι φορολογικοί συντελεστές θα εφαρμοστούν πάνω από τα 30.000 ευρώ ή κάτω από τα 30.000 ευρώ που ζητάνε οι θεσμοί.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία να μην εφαρμοστούν οι νέοι συντελεστές του 20% και του 26% για τους αγρότες, χωρίς όμως να διευκρινίσει εάν θα έρθει κάποια άλλη πρόταση χειρότερη ή καλύτερη.

Αντανάκλαση: 902