Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Αναιρέθηκε η κοινωφελής εργασία για τον Πανταζή Χρονόπουλο

Το αίτημα ακύρωσης της δικαστικής απόφασης κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών του 2007
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μπόμπολης , άσκησε αναίρεση κατά της 1347/2015 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πατρών η οποία έδινε την δυνατότητα στον πρώην δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο να μετατρέψει την ποινή του  σε κοινωφελή εργασία.

Στο σκεπτικό της απόφασης ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το δικαστήριο της Πάτρας: « Με αυτά που δέχθηκε στην προσβαλλόμενη απόφασή του , δεν διέλαβε την απαιτούμενη από τις διατάξεις του Συντάγματος και του ΚΠΔ ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, σφαλμένα ερμήνευσε και εφάρμοσε τις ουσιαστικές διατάξεις των άρθρων 82 και 5, 8, του ΠΚ, υπερέβη δε θετικά την εξουσία του…»

Το Εφετείο της Πάτρας κατά πλειοψηφία είχε μετατρέψει   την ποινή φυλάκισης 10 ετών του κ. Χρονόπουλου, σε παροχή κοινωφελούς εργασίας στον δήμο Ζαχάρως και είχε καθορίσει  τον αριθμό εργασίας του σε 1.200 ώρες με προθεσμία εκτέλεσης τα 4 έτη.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσέφυγαν και κατέθεσαν αίτημα ακύρωσης της δικαστικής απόφασης οι συγγενείς των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών του 2007.

 Αντανάκλαση: patrisnews