Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ξεκίνησε η συγκέντρωση στο Σύνταγμα

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Ξεκίνησε το πρόγραμμα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, με την οποία Σωματεία, Ομοσπονδίες και Λαϊκές Επιτροπές υποδέχονται στην Αθήνα την μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία. 
Στο βήμα αυτήν την ώρα ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πάτρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Βασίλη Παρασκευόπουλου, πρόεδρου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο οποίος σημείωσε ότι «ο δρόμος όλων μας είναι μακρύς και ο τερματισμός αυτής της πορείας θα γίνει, όταν θα ζούμε σε μία κοινωνία που τα παιδιά θα ρωτούν με απορία τους γονείς τους, τι σημαίνει η λέξη ανεργία». Καταλήγοντας ο Β. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι «ως καλλιτέχνες, σας υποδεχόμαστε σήμερα με τα εργαλεία της τέχνης μας, μίας τέχνης που κύριο συστατικό της έχει τις αγωνίες, τα βάσανα, τους αγώνες του λαού μας».

Ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων Τύπου - Χάρτου, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε: «Δε θεωρούμε φυσικό φαινόμενο την ανεργία, δεν συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, είμαστε σε πόλεμο σε μάχη με το σύνολο αυτής της πολιτικής που οξύνεται σε όλα τα μέτωπα και χρονικά συμπίπτει με την προσπάθεια κυβέρνησης και τρόικας να κλείσουν την περιβόητη συμφωνία.

Στέλνουμε μήνυμα, συνεχίζουμε με νέα ορμή, το κατόρθωμα των Πατρινών συναγωνιστών, μας γεμίζει δύναμη μας εμπνέει. Δεν τελειώνουμε σήμερα, από τώρα προετοιμάζουμε τη μεγάλη απάντηση της εργατικής τάξης, τη 48ωρη γενική απεργία».

Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω καλλιτέχνες: Αντωνοπούλου Ρίτα, Κουρούση Ντένια, Λέκκας Βασίλης, Λεμπέσης Γιάννης, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Μεράντζας Γιώργος, Μουσάδη Νατάσσα, Μπούσαλης Πάνος, Παπάζογλου Σοφία, Σαρρής Γιώργος και τα συγκροτήματα των Καραντωνίου Χρυσόστομου και Παπαϊωάννου Πάνου, Kollektiva, «Υπεραστικών».

Πέρα από την ανάδειξη των διεκδικήσεων για τους άνεργους που πρόβαλε η πορεία, το σημερινό συλλαλητήριο έχει και τον χαρακτήρα της διαδήλωσης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση - κουαρτέτο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της γενικής 48ωρης απεργίας.  

Στο συλλαλητήριο καλούν τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Πρακτορείων Τύπου, Χαρτεργατών, Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Ελεγκτών, Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, Χρηματοπιστωτικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά.

Αντανάκλαση: 902