Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο της Σ. Βασιλακοπούλου

«Θα τους βάλουμε εκεί που τους πρέπει: Στα άχρηστα, μαζί με το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν!»
Η τιμητική πλακέτα της Σ. Βασιλακοπούλου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Το μνημείο της κνίτισσας, φοιτήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, που δολοφονήθηκε στην πύλη του εργοστασίου ΕΤΜΑ από ανθρώπους της εργοδοσίας, έβαλαν στο στόχαστρό τους φασιστοειδή. Δρώντας στο σκοτάδι, κατά τη συνήθη πρακτική τους, προσπάθησαν με αθλιότητες να λερώσουν ένα σύμβολο αγώνα και σύγκρουσης με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Παντείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναφέρουν:

«Στήνουμε μπλόκο στους φασίστες που τόλμησαν για δεύτερη φορά να βεβηλώσουν το μνημείο της Σ. Βασιλακοπούλου στο Πάντειο!

Να σημάνει συναγερμός!

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Παντείου του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ καταγγέλλουμε στους φοιτητές και τους εργαζόμενους του Παντείου την επίθεση που έκαναν οι φασίστες στο Πανεπιστήμιό μας. Τα ξημερώματα της Κυριακής 17 Απρίλη φασιστοειδή μέσα στο σκοτάδι βεβήλωσαν το μνημείο της δολοφονημένης από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ κνίτισσας - φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η τιμητική πλακέτα είχε τοποθετηθεί στη μνήμη της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το 2010. Έκτοτε έχει βεβηλωθεί ήδη τρεις φορές, τις δύο από φασιστοειδή.

Όπως και την πρώτη φορά το 2013, οι φασίστες έδρασαν μέσα στο σκοτάδι! Μόνο που αυτή τη φορά αποκάλυψαν και τη “ράτσα” τους, αφού υπέγραψαν στους γύρω τοίχους του Πανεπιστημίου ως “ναζί” και “νεοναζί”.

Οι προσπάθειές τους να επικρατήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας δεν θα περάσουν. Θα μας βρουν απέναντί τους!

Δεν είναι τυχαίο που η επίθεσή τους έγινε τώρα. Αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τα νέα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή των γονιών μας και το μέλλον μας. Θέλει να περάσει τα μέτρα μέσα στο Πάσχα ώστε να συναντήσει όσο το δυνατό λιγότερες αντιδράσεις. Και σε αυτό το έργο προσπαθούν να βοηθήσουν οι φασίστες. Ξέρουν ότι στους κομμουνιστές δεν πιάνουν οι απειλές και οι φοβέρες, όμως θέλουν να φοβηθεί, να τρομοκρατηθεί όποιος σκέφτεται να σηκώσει κεφάλι.

Είναι ο μηχανισμός τρομοκράτησης των εργατών και του λαϊκού κινήματος, οι ίδιοι που κάθε δεύτερη βδομάδα κάνουν στη Βουλή Ερωτήσεις και προτάσεις υπέρ των εφοπλιστών, που στήνουν σκλαβοπάζαρα. Θα πάρουν όμως την απάντησή τους από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του Παντείου! Θα μας βρουν οργανωμένους και συσπειρωμένους να παλεύουμε ακόμα πιο δυναμικά ενάντια στα μέτρα που έρχονται, ενάντια στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο και στα κόμματά του.

Τους το κάνουμε ακόμα μια φορά καθαρό. Δεν μας αγγίζουν οι βρωμιές τους, γιατί ο λαός ξέρει καλά ότι οι φασίστες είναι μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και μπράβοι της νύχτας. Βγαίνουν μόνο τη νύχτα γιατί στο φως της μέρας ξέρουν ότι θα πάρουν αγωνιστική απάντηση, όχι μόνο από τους κομμουνιστές, αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Μπορούν να είναι σίγουροι ότι όπως και τους προγόνους τους, ούτε η νύχτα, που τους φυλάει, δεν θα τους προστατέψει. Θα τους τσακίσει ο λαός και θα είναι ντάλα μεσημέρι.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας, ενισχύουμε τους αγωνιστές στο Σύλλογό μας, δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας. Είναι η καλύτερη απάντηση στις προβοκάτσιες των φασιστοειδών.

Θα τους βάλουμε εκεί που τους πρέπει: Στα άχρηστα, μαζί με το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν!».

Αντανάκλαση: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας