Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

«Δουλειά για όλους. Δουλειά με δικαιώματα»!

Άρχισε χθες με επιτυχία η πορεία Πάτρα-Αθήνα του Δήμου της Πάτρας για την ανεργία
poreia-patra-athhna-gia-thn-anergia-03-04-13
Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται από τους οργανωτές της, η χθεσινή, πρώτη μέρα της πορείας Πάτρα- Αθήνα, που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων για την ανεργία.

Η πορεία θα καταλήξει την ερχόμενη Κυριακή, 10 Απριλίου, στην Αθήνα,  ενώ χθες οι συμμετέχοντες στην πορεία διανυκτέρευσαν στο Αίγιο, όπου προηγουμένως πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση, στην πλατεία Ψηλών Αλωνίων, με συμμετοχή εργαζόμενων της πόλης. Το πρωί της Δευτέρας, στις 9, η πορεία θα συνεχιστεί μέχρι τον επόμενο σταθμό που θα είναι η Ακράτα.

Η πορεία, που θα διανύσει τα 220 χιλιόμετρα Πάτρας- Αθήνας, ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, λίγο πριν τις 9,  από την Πάτρα με επικεφαλής τη δημοτική αρχή.

Το κεντρικό της σύνθημα είναι: «Δουλειά για όλους. Δουλειά με δικαιώματα».

Λίγο πριν την εκκίνηση, ο  Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μίλησε στην τηλεόραση της ΕΤ1 και αναφέρθηκε στους στους στόχους της κινητοποίησης.


Οι συμμετέχοντες φορούν τις ανάλογες μπλούζες και τα καπέλα που έδωσε η Δημοτική Αρχή. Κάθε έξι με επτά χιλιόμετρα της διαδρομής θα υπάρχει στάση όπου θα γίνονται εκδηλώσεις από σωματεία και φορείς της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενούνται τα βράδια σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα παρέχονται φαγητό, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εάν χρειαστεί.

Στο πίσω μέρος της πορείας ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.

Κάθε πρωί, τις μέρες που διεξάγεται η διαδήλωση, θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει, να μεταφερθεί με λεωφορείο στο σημείο που βρίσκεται η πορεία. Αντίστοιχα, κάθε βράδυ, θα ξεκινούν λεωφορεία από το χώρο διαμονής για την Πάτρα, για όποιον θέλει να επιστρέψει.

Ο χάρτης της πορείας 

Δημοσιεύουμε το χάρτη της πορείας με τους βασικούς σταθμούς. Για μεγέθυνση πατήστε πάνω στο χάρτη.


Αντανάκλαση: imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας