Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Τα πρώτα 100 χρόνια

«Μην ανησυχείτε... Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα!»...
Κάποτε το έλεγε ο λαός για πλάκα, για να ειρωνευτεί όλους εκείνους που, αναλαμβάνοντας την αστική διακυβέρνηση, αφού του αράδιαζαν τα γνωστά σλόγκαν του τύπου «παραλάβαμε καμένη γη», στη συνέχεια τον καλούσαν να κάνει... υπομονή και να ανεχτεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης για κάμποσα χρόνια ακόμα, μέχρι να βγούμε τάχα στο περιβόητο «ξέφωτο».

Τα ίδια ακριβώς λέει και κάνει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, μόνο που... αυτό που κοροϊδεύει ο λαός, αυτοί ήρθανε να μας το πλασάρουν ως επιχείρημα!

«Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε», δήλωσε προχτές η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννα Βαγενά, «απογειώνοντας» σε νέα επίπεδα την προκλητική προσπάθεια χειραγώγησης του λαού!

Και μπορεί μετά την κατακραυγή να προσπάθησε χτες να τα μπαλώσει όπως - όπως, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η δήλωσή της «απευθυνόταν σε ευφυείς ανθρώπους με χιούμορ», μόνο που δε μας είπε... ποιο ακριβώς ήταν το αστείο!

Τι το αστείο έχει, δηλαδή, για το λαό το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεσμεύει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια κατά 50% για τα συμφέροντα της εξυπηρέτησης του κρατικού χρέους - ενός χρέους που δεν είναι του λαού - και κατά το άλλο 50% για τα συμφέροντα της στήριξης των επενδύσεων της εγχώριας αστικής τάξης;

Αντανάκλασηπρολετάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας