Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Το μνημόνιο ... απελευθερώνει!

Απελευθερωμένος ο λαός μπορεί να... απολαμβάνει τη φτώχεια του!
Όποιος πιστεύει ότι η κυβέρνηση με τις τελευταίες νομοθετικές της πράξεις κλιμάκωσε τη φορολεηλασία που υφίσταται εδώ και χρόνια το μειούμενο λαϊκό εισόδημα με: 

Αύξηση του ΦΠΑ κατά μία μονάδα και κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, αύξηση των συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, μείωση του ορίου αξίας ακίνητης περιουσίας πάνω απ' το οποίο επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος, καθιέρωση συμπληρωματικού φόρου στα αγροτεμάχια, αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα, επιβολή φόρου στη σταθερή τηλεφωνία, στον καφέ κ.α...

Όποιος πιστεύει ότι η κυβέρνηση ανέτρεψε κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών, ότι κατάργησε το ΕΚΑΣ, ότι θεσμοθέτησε «υπερταμείο» για την ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας, ότι άνοιξε την αγορά των «κόκκινων» δανείων, ακόμα και όσων αφορούν σε πρώτη κατοικία, ότι θεσμοθέτησε αυτόματο κόφτη δαπανών, δηλαδή μνημόνιο διαρκείας κ.λπ. κ.λπ. ...πλανάται πλάνην οικτράν!

Τι έκανε η κυβέρνηση;

Ας μας το πει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος:

«...Κάναμε ένα σημαντικό βήμα, προκειμένου να απελευθερωθούν κοινωνικές δυνάμεις στη χώρα, στην κατεύθυνση της δημιουργίας και της προόδου»!

Έτσι, απελευθερωμένος ο λαός μπορεί να απολαμβάνει τη φτώχεια του και απερίσπαστος από άλλες έγνοιες (αφού δουλειά δεν έχει, λεφτά δεν έχει κ.λπ.), μπορεί να αφοσιωθεί στη ...δημιουργία!

Και κυρίως να θυμάται ότι υπάρχει και η ...σκλαβιά όπως την περιγράφει ο Φάμελλος «τα 2 λεπτά που είναι η αύξηση στον καφέ ή στην μπίρα δεν συγκρίνονται με την αύξηση 10% στα τιμολόγια της ΔΕΗ και του νερού, όπως ζητούσαν οι δανειστές ... Δεν ιδιωτικοποιείται η δημόσια περιουσία... δεν ιδιωτικοποιούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η υπαγωγή τους στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας έχει αποκλειστικό σκοπό τη χρηματοδότηση και την εξυγίανσή τους...».

Αντανάκλαση: Ριζοσπάστης