Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Το βίντεο της μέρας

Λιάνα Κανέλλη: Η κυβέρνηση ανοίγει «βαθύ πηγάδι» για να ρίξει μέσα τα εργασιακά δικαιώματα

Η επικαιρότητα και οι εξελίξεις γύρω από τα Εργασιακά, το Ελληνικό, την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις προκλήσεις της Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής παρέμβασης της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη  στον «ΣΚΑΪ».

Για τα Εργασιακά, που θα είναι τα επόμενα προαπαιτούμενα, είπε ότι η κυβέρνηση ανοίγει ένα πηγάδι στο οποίο θα ρίξει ό,τι έχει απομείνει και έκανε λόγο για «εξαέρωση» των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Βάλτε στο μυαλό σας, αν είναι τη νύχτα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο μόνο μία νοσοκόμα για 40 ασθενείς και πρέπει να κάνει απλώς διανομή φαρμάκων», προσθέτοντας ότι στους δρόμους στο πλευρό των υγειονομικών πρέπει να βγουν ασθενείς και συγγενείς.

Για την παράδοση του Ελληνικού σε επενδυτές τόνισε ότι δεν θα είναι προς όφελος του λαού, ενώ υπενθύμισε ότι η Δημοτική Αρχή Πάτρας αξιοποίησε την παραλιακή ζώνη χωρίς ιδιώτες και την έκανε στολίδι.

Χαρακτήρισε απόλυτα σχεδιασμένη τη δήλωση Φίλη περί ορίων συνταγματικότητας της κινητοποίησης του κινήματος «Παραιτηθείτε», τονίζοντας ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει με μια κινητοποίηση «που λέει ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, ούτε συνδικάτα», υπενθυμίζοντας τους «αγανακτισμένους», αλλά και τις κινητοποιήσεις στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου το 2011.

Αντανάκλαση: 902