Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

«Αεροδρομιόσημο» 13 ευρώ σε κάθε εισιτήριο φέρνει η Fraport!

Θα το πληρώνουν από τις αρχές του 2017 όσοι επιβάτες θα μετακινούνται από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που λειτουργεί η γερμανική Fraport...
Αποτέλεσμα εικόνας για Fraport
Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσκαλώτου, η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και καθορίζει τη διαδικασία χρέωσης, είσπραξης, διαχείρισης, ελέγχου-παρακολούθησης και ρύθμισης όλων των τεχνικών θεμάτων για τα νέα τέλη των αεροδρομίων, όπως αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα τα «Νέα».

Πρόκειται για απόφαση που προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Θα φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ

Σύμφωνα με αυτή, το τέλος των 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη θα μπορεί να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο ύψος για διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων, κατά το οποίο η κοινοπραξία της Fraport καλείται να υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ και στα 14 αεροδρόμια.

Στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, το αεροδρομιόσημο των περιφερειακών αεροδρομίων προβλέπεται να φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ.

Αντανάκλαση: thepressproject


«Κερατάδες και ζημιωμένοι»

Η επινοητικότητα της κυβέρνησης, στην προσπάθεια της να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο του δανειστές, είναι ανεξάντλητη.

Μετά την παραχώρηση (ξεπούλημα) των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων στην γερμανική, κρατικών συμφερόντων, Fraport, μαθαίνουμε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα επιδοτηθούν (!) με τα έσοδα που θα προκύψουν από το «αεροδρομιόσημο»!

Πρόκειται για το το ειδικό τέλος 13 ευρώ που θα πληρώνουν οι επιβάτες, που θα μετακινούνται από και προς τα συγκεκριμένα αεροδρόμια, σύμφωνα με χθεσινή κοινή υπουργική απόφαση…

Μάλιστα, όπως αναφέρει η συμφωνία παραχώρησης (ξεπουλήματος), το αμέσως επόμενο διάστημα, το «αεροδρομιόσημο» θα αυξηθεί στα 18 ευρώ.

Κατόπιν τούτου, οι Έλληνες (υπερ)φορολογούμενοι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται… «κερατάδες και ζημιωμένοι».

Αντανάκλαση: imerodromos