Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

«Τώρα θα υπάρχουν και κανάλια που θα στηρίζουν το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ»

Γκιόκας: Υπάρχει ξαναμοίρασμα της πίτας, θύματα θα είναι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ
«Υπάρχει ξαναμοίρασμα της πίτας, θύματα θα είναι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, οι οποίοι πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους γιατί πραγματικά έρχεται νέα σφαγή στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τη δεύτερη αξιολόγηση και πρέπει να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική και στις αιτίες που την γεννούν», τόνισε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Ανέφερε πως όπως υπήρχαν κανάλια που στήριζαν τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, «τώρα θα υπάρχουν και κανάλια που θα στηρίζουν το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ». Έκανε λόγο για υποκρισία τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση και ο νόμος της δεν εξασφαλίζει τους εργαζόμενους, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έκλεισε την ΕΡΤ με χιλιάδες απολυμένους.

Επισήμανε τον κίνδυνο να ανοίξει ο δρόμος για ορισμένους επιχειρηματίες που δεν πήραν άδεια να βγούνε λάδι και να μην καταβάλουν οφειλές και εισφορές, αφήνοντας τους εργαζόμενους στο δρόμο χωρίς να καταβληθούν δεδουλευμένα και τόνισε ότι «είναι στο χέρι των εργαζομένων με την πάλη τους να διεκδικήσουν να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και να κατατεθούν δεδουλευμένα».

Για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για το τίμημα των 246 εκατ. ευρώ, ο Γιάννης Γκιόκας ανέφερε πως η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, το κόψιμο των επικουρικών και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ. Για τα περί διαπλοκής σημείωσε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει διότι αυτό συμβαίνει και με παρόμοιους διαγωνισμούς που έγιναν και γίνονται για τις ιδιωτικοποιήσεις, τα δημόσια έργα και τις προμήθειες του Δημοσίου.

Θύμισε την πρόταση του ΚΚΕ, που απέρριψε η κυβέρνηση, για ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου των εταιρειών που θα πάρουν τηλεοπτική άδεια, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει διαφάνεια, ενώ για τα περί αντικειμενικής ενημέρωσης σημείωσε ότι κανένας επιχειρηματίας που με το μεγάλο του πορτοφόλι -όπως έχει πει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς- αγοράζει τηλεοπτική άδεια, δεν το κάνει για να προάγει την ενημέρωση.


Αντανάκλαση: 902