Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Τουρισμού τώρα στο Σύνταγμα

Το Συνδικάτο Επισιτισμού -Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής ανάρτησε γιγαντοπανό
Το γιγαντοπανό που έχει αναρτηθεί στην πρόσοψη του υπουργείου Τουρισμού
Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Τουρισμού στην Λ. Αμαλίας, πραγματοποιούν το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και  επιχειρησιακά σωματεία απο ξενοδοχεία της Αθήνας, στέλνοντας μήνυμα ενάντια στο «ψαλίδι» που επιβάλλει στο εφάπαξ τους η κυβέρνηση, καθώς και στα σχέδια για μετατροπή του ΤΑΠΙΤ σε επαγγελματικό ταμείο.

Στην πρόσοψη του υπουργείου, αναρτήθηκε γιγαντοπανό που αναγράφει: «Το "πόρισμα" των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό: Κάτω τα ξερά σας από το εφάπαξ – Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις – Κοινωνικές παροχές. Δουλειά με δικαιώματα για όλους», με την υπογραφή των σωματείων εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στην 24ωρη απεργία που αποφασίστηκε σε ανοιχτή συνεδρίαση της κεντρικής διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, με τη συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων και δεκάδων εργαζομένων. Είχαν προηγηθεί δύο στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας, με μαζική συμμετοχή εργαζομένων.

Με πρόσφατη εγκύκλιο, το υπουργείο Εργασίας κατάργησε το δικαίωμα που είχαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να λαμβάνουν το εφάπαξ με τη συμπλήρωση 20 ετών ασφάλισης στον Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ (πρώην ΤΑΞΥ) και επιβάλλει επιπλέον μειώσεις της τάξης του 20% σε όσους χορηγηθεί, εφόσον καταφέρουν να πάρουν σύνταξη.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δείχνει στους εργαζόμενους το δρόμο της μετατροπής του ΤΑΠΙΤ σε επαγγελματικό ταμείο, προκειμένου να μην ενταχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Αντανάκλαση: 902