Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Την απαλλαγή Πελετίδη πρότεινε ο εισαγγελέας

Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια 
Με μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη  έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας, συνεχίζεται σήμερα από τις 9 π.μ. η δίκη του που άρχισε στις 13 Φλεβάρη και διακόπηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας.  Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του δημάρχου από τις κατηγορίες. 

Μιλώντας στο Δικαστήριο ο Κώστας Πελετίδης, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Καθήκον του δημάρχου να είναι δίπλα στον Πατραϊκό λαό και να διαφυλάσσει την ενότητά του. Είναι τυχαίο ότι δέκα παρατάξεις συμφωνούν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη; Την μήνυση εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, υπογράφει ο Μιχαλολιάκος, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Με ερώτησή τους μας ζητάνε να χωρίσουμε τα παιδιά στο βρεφοκομείο σε δικά μας και ξένα. Υπάρχει παιδί ξένο; Είναι τυχαίο ότι είναι στα Δικαστήρια γιατί έχουν τάγματα εφόδου; Είναι αυτοί που φωνάζουν σε μια μάνα που έχασε το παιδί της: Πού είναι το παιδί σου τώρα!».

Σε άλλο σημείο ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία του λαού μας και την εμπειρία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το ρόλο του ναζισμού. Τέλος, υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει πολιτική θέση για το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και να την εκφράζει με τις αποφάσεις του και κατέληξε λέγοντας: «Ο δήμαρχος υποχρεούται να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο δρόμος μπροστά από τα Δικαστήρια παραμένει κλειστός από τη μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης που πραγματοποιείται.

Ο Κώστας Πελετίδης δικάζεται με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος» ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», επειδή  ο αγωνιστής δήμαρχος, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, κάνοντας το χρέος του απέναντι στο λαό.

Η δίωξη αυτή έχει ξεσηκώσει ένα τεράστιο κύμα καταδίκης της και συμπαράστασης στο διωκόμενο δήμαρχο.

Και σήμερα, πλήθος συνδικάτων, σωματείων, φορέων, εργαζομένων και κατοίκων συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το Δημαρχείο και στη συνέχεια μαζί με τον Κώστα Πελετίδη και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου έφτασαν με μαζική, μαχητική πορεία στα Δικαστήρια.

Στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη, οι δήμαρχοι Καισαριανής και Πετρούπολης, Ηλίας Σταμέλος και Βαγγέλης Σίμος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και η Αναστασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παρόντες επίσης ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγιωτόπουλος,  οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της πόλης, ο Χρήστος Πατούχας, Βίβιαν Σαμούρη , Ανδρέας Φίλης και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ως εκπρόσωπος παράταξης η Ουρανία Μπίρμπα.