Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

«Καμία διευκόλυνση στους ναζί»

Κώστας Πελετίδης: Η απόφαση εξακολουθεί να ισχύει
«Εξακολουθεί να είναι εν ισχύ η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, να μη διευκολύνει με οποιοδήποτε τρόπο τη δράση του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.  Με βάση τα παραπάνω είναι στην ευθύνη σας στο πως θα ενεργήσετε».

Τα παραπάνω τονίζει ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη. Αφορμή ήταν η Ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσαν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων – Πατρινό Καρναβάλι. Ζητούσαν μια σειρά στοιχείων. Το υπουργείο κοινοποίησε την ερώτηση στον Δήμο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κώστας Πελετίδης κρίθηκε αθώος παμψηφεί από το δικαστήριο, μετά από δίωξη του από τους ναζί της Χρυσής Αυγής επειδή δεν διευκόλυνε τη δράση τους. Είχε διαμορφωθεί ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Πάτρας (φωτογραφία έξω από το δικαστήριο).

Δημοσιεύουμε την επιστολή του Κώστα Πελετίδη:

«Κε Υπουργέ,
Με το υπ αριθ. 5985/22-2-2017 έγγραφο του Υπουργείου σας, και του υπ αριθ. 43778/23-2-2017 έγγραφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Ελλάδας μας κοινοποιήθηκε ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Προς ενημέρωσή σας, αποστέλλουμε σχετικές ανακοινώσεις που έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και που εξέδωσαν ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι.

Όπως γνωρίζετε, όλα τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που αφορούν στην περίοδο από 24-12-2002 έως 30-4-2016 και οι σχετικές ρυθμίσεις, βρίσκονται στο αρχείο του Υπουργείου Οικονομικών, και σε γνώση της κυβέρνησης.  Σε ότι αφορά την Κοινωφελή Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι, οι προϋπολογισμοί και οι ισολογισμοί του είναι αναρτημένοι στη "Διαύγεια".

Κύριε Υπουργέ,
Εξακολουθεί να είναι εν ισχύ η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, να μη διευκολύνει με οποιοδήποτε τρόπο τη δράση του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.  Με βάση τα παραπάνω είναι στην ευθύνη σας στο πως θα ενεργήσετε».

Γνήσιοι απόγονοι του Γκέμπελς

Δημοσιεύουμε και την ανακοίνωση του Δήμου Πάτρας (23/2/ 2017) για την Ερώτηση που έκαναν οι ναζί στη Βουλή μέσω του εκπροσώπου τους, Ηλία Παναγιώταρου:

«Με κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε ο Ηλίας Παναγιώταρος, το ναζιστικό εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ζητά εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας, αναφορικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σαν γνήσιοι απόγονοι του Γκέμπελς, «χρεώνουν» αυτή τη Δημοτική Αρχή για χρέη που ξέρουν, όπως όλος ο Πατραϊκός λαός, ότι δημιούργησαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, κάτω από την πίεση που έχει προκαλέσει το πελώριο κύμα λαϊκής συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων και τη Δημοτική Αρχή, που υλοποιώντας ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν παραχώρησε χώρο στο φασιστικό μόρφωμα ώστε να στάξει το δηλητήριο του στις εκλογές του 2015. Είναι αποκαλυπτική η αντίληψη των ναζιστών ότι τα έσοδα του πατρινού καρναβαλιού είναι “ανυπολόγιστα”, ενώ αυτό που δεν αναφέρει είναι ότι τα κέρδη πάνε στους επιχειρηματίες και στο κεφάλαιο, αντιμετωπίζοντας την πολιτιστική δραστηριότητα ως πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και εκμετάλλευσης. Ο Δήμος της Πάτρας, όχι μόνο δεν έχει έσοδα, αλλά πληρώνει για να πραγματοποιηθεί το Πατρινό Καρναβάλι.

Σαν γνήσιο ναζιστικό κόμμα, ακολουθούν και τις γκεμπελικές τους μεθόδους, δηλαδή όταν η πραγματικότητα δεν μας εξυπηρετεί τότε τόσο χειρότερο γι’ αυτήν».

Αντανάκλαση: imerodromos