Κυριακή 9 Απριλίου 2017

«Οι ΗΠΑ είναι ο πιο μεγάλος τρομοκράτης του κόσμου»

Δήλωση του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας για την αμερικανική ιμπεριαλιστική επίθεση ενάντια στη Συρία
Το πρωί της 7ης Απριλίου του 2017, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια μαζική πυραυλική επίθεση, από τα πλοία τους που σταθμεύουν στην Ανατολική Μεσόγειο, εναντίον μιας συριακής στρατιωτικής περιοχής.

Αυτό το χτύπημα είναι ένα νέο βήμα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ στην πατρίδα μας, τη Συρία. Είχε προηγηθεί η απόβαση στρατιωτικών μονάδων των ΗΠΑ στα βόρειο-ανατολικά της χώρας μας, η οποία δεν δικαιολογείται από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Αυτή η επιθετικότητα είναι η εκτέλεση της γενικής προσέγγισης που ακολουθείται από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό στην επίθεσή του κατά της κυριαρχίας των κρατών και της ελευθερίας των λαών, ώστε να επιτευχθούν οι σκοποί για μόνιμη διεύρυνση, η οποία και αποτελεί απαίτηση του ιμπεριαλισμού.

Αυτή η επιθετική κίνηση έρχεται στο πλαίσιο της πολιτικής του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού για φθορά και διαίρεση της Συρίας, που είναι ένα σταθερό φρούριο μπροστά στα σχέδια αποικιακής κυριαρχίας σε ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και του αραβικού κόσμου γενικότερα.

Η κραυγαλέα αμερικανική επίθεση εναντίον της Συρίας διαλύει όλες τις αυταπάτες σχετικά με τη δυνατότητα μιας ουδετερότητά τους: ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι ο κύριος εχθρός της ελευθερίας των λαών, συμπεριλαμβανομένου του λαού της Συρίας. Η Αμερική είναι ο μεγαλύτερος διεθνής τρομοκράτης στον κόσμο.

Το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τις μάζες του λαού μας, που έχει επανειλημμένα αποδείξει την υπερηφάνειά του, να ενώσει όλο και περισσότερο τις δυνάμεις μπροστά στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και να παρέχει όλη την υποστήριξη στον ηρωικό εθνικό μας στρατό στην άγρια μάχη κατά των επιτιθέμενων και των συνεργών τους στις τρομοκρατικές συμμορίες.

Το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα στέλνει στην παγκόσμια  προοδευτική κοινή γνώμη, σε όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στον ελεύθερο κόσμο, μια πρόσκληση για καταγγελία της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Συρίας και για αύξηση στην αλληλεγγύη τους προς τη συριακή εθνική αντίσταση, η οποία συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των παγκοσμίων απελευθερωτικών δυνάμεων ενάντια στην καταπίεση και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Ζήτω η συριακή Εθνική Αντίσταση!

Η Συρία δεν θα γονατίσει!

Δαμασκός, 7 Απρίλη 2017

Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος (Bakdash)

Αντανάκλαση: Μετάφραση από το όργανο του ιταλικού Κομμουνιστικού κόμματος La Riscossa