Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Διαστρέβλωση…

Του Νίκου Μπογιόπουλου
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι διαστρεβλώνονται οι θέσεις της, ότι παραποιούνται τα λεγόμενα των εκπροσώπων της, του ίδιου του πρωθυπουργού. Εμείς, μπρος στον κίνδυνο να… διαστρεβλώσουμε τον κ.Τσίπρα επιλέγουμε μια σίγουρη μέθοδο: Να τον αντιγράψουμε αυτολεξεί.
  Η δήλωση που ακολουθεί είναι δική του και έγινε στις 25/1/2017 στην Εφημερίδα των Συντακτών:

«Έχουμε δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επί πλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία και, πολύ περισσότερο, για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος. Και επιτρέψτε μου να σας πω: Το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και, μάλιστα, υπό αίρεση, δεν είναι μόνο ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι ξένο και προς τους κανόνες της δημοκρατίας, είναι ξένο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή Δημοκρατία, αυτό δεν επιτρέπεται ούτε καν να το ζητάει κανείς. Και αυτό δεν είναι θέμα μιας κυβέρνησης, είναι θέμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού ενός λαού και μιας χώρας».

   Και τώρα ρωτάμε:

   Ποιος διαστρεβλώνει την πραγματικότητα; Ποιος παραποιεί τα γεγονότα; Ποιος λέει την αλήθεια; Η κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι παρέμεινε συνεπής σε όσα έλεγε ότι δεν θα έκανε, παρότι με το 4ο Μνημόνιο ψήφισε όλα εκείνα τα «ανεπίτρεπτα» για μια «ευνομούμενη ευρωπαϊκή Δημοκρατία» (λόγια του πρωθυπουργού); Η’ εκείνοι που καταγράφουν ότι η κυβέρνηση διέπραξε – ως συνήθως – τα ακριβώς αντίθετα από όσα έλεγε και υποσχόταν;

Αντανάκλαση: RealNews μέσω: imerodromos