Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

«Η μεγάλη ιστορική ρεβάνς θα έρθει όταν ο λαός βγει στο προσκήνιο»

Παφίλης: Το κεφάλαιο ζητά αίμα και σκλαβιά και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ικανοποιεί, όπως πριν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Αποτέλεσμα εικόνας για Θανάσης Παφίλης
Πατάτε σε μία βάρκα και αυτή είναι της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στη συζήτηση του 4ου μνημονίου στη Βουλή και σχολιάζοντας την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να δείξει πως στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα.

Τόνισε ότι τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου δεν τις ζήτησαν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι όπως δεν ζήτησαν τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμα και για ποσά πάνω από 500 ευρώ.

Δεν ζήτησαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τις ομαδικές απολύσεις και τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 29% στο 26% και τόνισε ότι αυτά είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου που ζητάει αίμα, θάνατο και σκλαβιά και πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει την ικανοποίηση των αναγκών του. Πρόσθεσε ότι για αυτό δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ, ο Ντάισελπμπουμ και τα κοράκια που πίνουν το αίμα των λαών.

Απαντώντας στα κυβερνητικά επιχειρήματα περί εξόδου από την επιτροπεία σημείωσε ότι υπάρχει η επιτροπεία κάθε εξάμηνο της Κομισιόν και πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ δηλώνουν ότι θα καταργήσουν τους μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί, ενώ για την ανάπτυξη σημείωσε ότι θα είναι είναι κομμένη στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου.

Χαρακτήρισε κάλπικη την αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διότι δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά για το ποιος θα ικανοποιεί καλύτερα την καπιταλιστική ανάπτυξη μέσα στην ΕΕ που τσακίζει όλους τους λαούς.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων της εργατικής τάξης όπως πάντα και πως η μεγάλη ιστορική ρεβάνς θα έρθει όταν ο λαός βγει στο προσκήνιο -και θα βγει- και θα πάρει αυτό που του ανήκει τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο που παράγει.

Δείτε το βίντεο:


Αντανάκλαση: 902