Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Συναγερμός για τον κοροναϊό σε κρουαζιερόπλοιο στην Ιταλία

Σε καραντίνα δύο επιβάτες - Συνολικά 6.000 άτομα βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο!

Δύο τουρίστες, μια 54χρονη και ο σύζυγός της, Κινέζοι από το Χονγκ Κονγκ, βρίσκονται σε απομόνωση στο νοσοκομείο του κρουαζιερόπλοιου της Costa Crociere που έχει ακινητοποιηθεί στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, 35 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, στην Ιταλία. 

Μόνο η γυναίκα έχει πυρετό και σύμφωνα με τους γιατρούς του κρουαζιερόπλοιου, παρουσιάζει «ήπια συμπτώματα γρίπης». Ο σύντροφός της δεν έδειξε να έχει συμπτώματα αλλά προληπτικά έχει μπει σε καραντίνα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa» για να βεβαιωθούν οι υγειονομικές συνθήκες της ασθενούς και να αποκλειστεί ή να επιβεβαιωθεί η μετάδοση του κορωναϊού, θα πρέπει ακόμα να περιμένουμε τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έχουν σταλεί σε νοσοκομείο στη Ρώμη τα οποία αναμένονται να φτάσουν το απόγευμα.

Το ζευγάρι έφθασε από το Χονγκ Κονγκ στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου στις 25 Ιανουαρίου και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τη Σαβόνα, όπου επιβιβάστηκαν στο πλοίο για την κρουαζιέρα. Στο πλοίο υπάρχουν συνολικά 751 Κινέζοι και υπήκοοι του Χονγκ Κονγκ, εκ των οποίων οι 374 επιβιβάστηκαν στη Σαβόνα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι υπόλοιποι επιβάτες, που συνολικά είναι περίπου 6 χιλιάδες, αυτή τη στιγμή δεν τους επιτρέπεται να κατεβούν από το πλοίο. Το κρουαζιερόπλοιο Costa Smeralda, το οποίο έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια τις τελευταίες ώρες, είχε προηγουμένως δέσει στη Μασσαλία, τη Βαρκελώνη και την Πάλμα ντε Μαγιόρκα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Επί τόπου, βρίσκονται οι Λιμενικές Αρχές έτοιμες να παρέμβουν για να διαχειριστούν όσα προκύψουν στο λιμάνι.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και επί του παρόντος δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας στο κρουαζιερόπλοιο», λέει ο αρχηγός του Λιμενικού  Βιντσέντσο Λεόνε.

«Ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση», λέει ο δήμαρχος της Τσιβιταβέκια Ερνέστο Τεντέσκο.

Μετάφραση από το ιταλικό κρατικό πρακτορείο «Ansa»: Αντανάκλαση