Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Στην εξεταστική για το Βατοπέδι ο Θ. Ρουσόπουλος


Στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι έχει κληθεί να καταθέσει την Τρίτη, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος. 

Τη Δευτέρα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν κατ' αντιπαράσταση εξέταση του πρώην διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου και του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα, μετά την κατάθεση του κ. Αγγέλου στην εξεταστική. 

Ο κ. Αγγέλου υποστήριξε ότι με τον κ. Δούκα δεν επικοινώνησε τον Ιούνιο, αλλά τον Ιούλιο του 2004, μετά τις ανταλλαγές και μετά την επιστολή με τις αντιδράσεις των φορέων της περιοχής. Παρότρυνε μάλιστα τον κ. Δούκα να διαβάσει αυτή την επιστολή. 


Νωρίτερα ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης υποστήριξε ότι το θέμα των ανταλλαγών ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα των υφυπουργών και δε συνδέεται ο ίδιος με αυτή την υπόθεση. 

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμα ότι ανέλαβε την εποπτεία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου μετά το 2007 για την αξιοποίηση και μόνο της δημόσιας περιουσίας και όχι για το θέμα των ανταλλαγών. 
Ο Γιώργος Βουλγαράκης από την πλευρά του φέρεται να υποστήριξε ότι όταν έδωσε τη συναίνεσή του για τις ανταλλαγές, δεν υπήρχε θέμα αρχαιολογικού χώρου.
Από: www.skai.gr