Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή

Σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντήΣοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Αττική η έντονη βροχόπτωση που πέφτει από το πρωί. Δρόμοι, υπόγεια καταστημάτων και οικιών πλημμύρησαν, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν λόγω βλαβών και φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στη Βορειοανατολική Αττική και στα νότια προάστια, περιοχές από τις οποίες το Πυροσβεστικό Σωμα δέχτηκε περισσότερες από 60 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
Η νεροποντή έπληξε περισσότερο τις περιοχές του Γέρακα, της Παλλήνης της Ανθούσας των Γλυκών Νερών, του Χαλανδρίου, του Αμαρουσίου, της Βούλας και Γλυφάδας.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα της Λ.Βουλιαγμένης στο ύψος του καταστήματος «Κωτσόβολος» σημειώθηκαν προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων.



Τα «παρατημένα» φανάρια επέτειναν τα προβλήματα
Την υπόσχεση ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν αντιμετωπισθεί τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία ορισμένων φαναριών στο λεκανοπέδιο, έδωσε ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, Γιάννης Οικονομίδης.
«Το πρόβλημα δεν είναι στην έκταση που παρουσιάζεται», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για περίπου 20 κόμβους στο κέντρο και 10-15 σε περιφερειακούς δήμους. 
Οπως είπε, ο κ. Οικονομίδης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη συμμετοχή της εταιρίας Siemens στο θέμα της λειτουργίας των φαναριών, αλλά και στα έργα του μετρό που έχουν καθυστερήσει.
Το θέμα με τα φανάρια έχει δύο παραμέτρους. Τα προβλήματα που αφορούν συνολικά τον εξοπλισμό τους, ρυθμιστές, κοντρόλες κλπ, αλλά και τα προβλήματα με τα αναλώσιμα υλικά, λαμπτήρες, καλωδιώσεις κλπ. Μεγάλο τμήμα του συστήματος φαναριών, έχει αναλάβει η Siemens.
Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί ένας διαγωνισμός για τη συντήρηση τουδικτύου φαναριών που τον έχει κερδίσει άλλη εταιρία, η οποία τις επόμενες 2-3 ημέρες θα ομαλοποιήσει το σύστημα. Το υπουργείο Υποδομών, προτίθεται να προχωρήσει σε δύο διαγωνισμούς, έναν για τον κομβικό εξοπλισμό (ρυθμιστές, κοντρόλες κλπ) και έναν για τα συμβατικά υλικά (λαμπτήρες κλπ), για να μην υπάρχει πρόβλημα με τη συντήρηση του δικτύου. 
Από: www.ethnos.gr