Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Όποιος είπε καλά λόγια για την Λαγκάρντ να του κοπεί η γλώσσα

Όποιος είπε καλά λόγια για την Λαγκάρντ, τη γαλλίδα υπουργό Οικονομικών που είναι το φαβορί για το ΔΝΤ, να του κοπεί η γλώσσα. Όποιος είπε ότι μας συμπαθεί και ίσως δείξει κατανόηση αν γίνει επικεφαλής του Ταμείου, το έχει χάσει.

Από γενεές δεκατέσσερις μας πέρασε η κ. Λαγκάρντ, συνεχίζοντας το μπαράζ των πιέσεων στην Ελλάδα να ξεπουλήσει ότι έχει. Μας απείλησε μάλιστα, όπως ο Γιούνκερ ή ο Ρεν ότι η υπομονή έχει εξαντληθεί και θα πρέπει άμεσα να πάρουμε τις αποφάσεις μας.

«Οι Έλληνες έχουν συμφωνήσει για την συγκέντρωση 17 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις αν και υπήρξε συζήτηση το Μάρτιο για 50 δισ. ευρώ», είπε η υπουργός και το έστειλε το μήνυμά της. Και συνέχισε:
«Είτε η Ελλάδα θα πετύχει τα αποτελέσματα που ζητούνται, περίπτωση στην οποία μπορούμε να σκεφτούμε επιπλέον βοήθεια, είτε πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο προετοιμασμένη είναι η Ελλάδα να συνεργαστεί στο πλαίσιο του πακέτου». Ξεκάθαρος εκβιασμός δηλαδή όπως και η φράση: «Πρέπει πρώτα η Ελλάδα να παρουσιάσει τα απαιτούμενα αποτελέσματα, και έπειτα μπορούμε να συζητήσουμε για επιπλέον στήριξη».
Αυτό θα είναι από εδώ και πέρα το σκηνικό. Εκβιασμοί μέχρι τελικής πτώσεως. Κι επειδή δεν θέλει και πολύ η κυβέρνηση να υποκύψει, είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει το χατίρι της τρόικας.
Αν και δεν είμαστε προφήτες, μαντεύουμε τι θα έχουν το Σαββατοκύριακο οι εφημερίδες. Τα πρωτοσέλιδά τους θα γεμίσουν με το δίλημμα «χρεοκοπία ή αποκρατικοποιήσεις και πώληση ακίνητης περιουσίας», κοινώς ξεπούλημα εδώ και τώρα. Αυτό επιθυμούν τα αφεντικά, γιατί να τους πάμε κόντρα;
Από: antinews