Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

«Κάποιον πυροβόλησαν στα Εξάρχεια» (ΒΙΝΤΕΟ)


«Κάποιον πυροβόλησαν στα Εξάρχεια» [βίντεο]6 Δεκεμβρίου 2008. Νωρίς το βράδυ ανεβαίνει στο twitter η εξής ανάρτηση: “κάποιον πυροβόλησαν στα Εξάρχεια”. Η είδηση αναδημοσιεύεται, retweetάρεται από δεκάδες χρήστες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Πολύ αργότερα, και αφού η είδηση θα έχει κάνει το γύρο του κόσμου σχεδόν μέσω του twitter, τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης θα μεταδώσουν ότι ένας δεκαεξάχρονος έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια.
Ο θάνατος του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για τα Δεκεμβριανά, όπως αποκλήθηκαν, του 2008 ήταν ουσιαστικά και η πρώτη είδηση στη χώρα μας που μεταδόθηκε μέσω twitter πολύ πριν τα μίντια ασχοληθούν με το θέμα.
Έκτοτε, ο αριθμός των ειδήσεων που έχουν ως πρώτη πηγή μετάδοσης τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πληθαίνουν καθημερινά ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι πολλά μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο ενημερώνουν, με τα τελευταία νέα, τη σελίδα τους πριν καν ανεβάσουν την είδηση στις επίσημες ιστοσελίδες τους ή το μεταδώσουν τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά.
Το πρώτο tweet που ενημέρωνε για το θάνατο του Α. Γρηγορόπουλου:
Δείτε και το βίντεο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:
Αντανάκλαση: 24h μέσω: tsantiri