Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ιράν: Σε πολεμική ετοιμότητα οι Φρουροί της Επανάστασης


Ιράν: Σε πολεμική ετοιμότητα οι Φρουροί της ΕπανάστασηςΜε μια διαταγή του στρατηγού Μοχάμεντ Αλ Τζααφάρι, διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, οι δυνάμεις του Ιράν ενισχύουν την πολεμική ετοιμότητά τους, ξεκινώντας την προετοιμασία για πιθανές εξωτερικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών δηλώνουν ότι το Ιράν έχει ξεκινήσει σχέδια για αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, εκρηκτικών, πυροβολικού και μονάδων των Φρουρών της Επανάστασης σε βασικές αμυντικές θέσεις.
Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω της αυξημένης πίεσης που δέχεται η Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Το Ιράν φοβάται συντονισμένες επιθέσεις της Δύσης για την καταστροφή βασικών τμημάτων των πυρηνικών της εγκαταστάσεων.

Οι φόβοι αυξάνονται εντός του Ιράν ότι μπορεί να δεχθεί πλήγμα είτε από τις ΗΠΑ, είτε από το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να εντείνεται το «ψυχροπολεμικό» κλίμα στην περιοχή.
Η κλιμάκωση της έντασης οφείλεται και στην επίθεση στην βρετανική πρεσβεία που οδήγησε στο κλείσιμο της πρεσβείας στην Τεχεράνη (καθώς και άλλων δυτικών πρεσβειών) και στην απέλαση των Ιρανών διπλωματών από τη Βρετανία.
Αντανάκλαση: tovima