Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Στο «κόκκινο» η οικονομική εξαθλίωση


Στο «κόκκινο» η οικονομική εξαθλίωσηΤα επίσημα επίπεδα ανεργίας αναμένεται να ξεπεράσουν το 20% έως το τέλος του έτους. Το καλάθι της νοικοκυράς φτωχαίνει μέρα τη μέρα, οι άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας πληθαίνουν, οι νεόπτωχοι ξεπερνούν του 400.000, σύμφωνα με το δήμο Αθηναίων, τα συσσίτια των εκκλησιών επισκέπτονται πλέον κατά κόρον έλληνες πολίτες και παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία της χώρας από την ασιτία.
Αυτή η ζοφερή κατάσταση της οικονομικής εξαθλίωσης της ελληνικής οικογένειας σε συνδυασμό με το κύμα απολύσεων που αναμένεται μέσα στο Δεκέμβριο, προοιωνίζουν ίσως τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα για τη χώρα.

Για αυτό το λόγο, το αίσθημα φιλανθρωπίας φέτος οφείλει να είναι από όλους πιο έντονο και έμπρακτα να απεικονιστεί σε οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη κίνηση προσφοράς ρούχων, τροφίμων, χρημάτων, φαρμάκων στους άπορους και ταλαιπωρημένους οικονομικά συμπολίτες μας.
Δεκάδες  είναι λοιπόν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και οι πρωτοβουλίες κατοίκων που επιζητούν την βοηθεία μας. Συγκεκριμένα, παραθέτουμε, ορισμένα «ταμεία αγάπης» που οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια ή για να βοηθήσουν δίνοντας ο,τι δεν τους χρειάζεται.
-Γιατροί του Κόσμου
Έκκληση σε όλους για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού απευθύνουν οι Γιατροί του Κόσμου, προκειμένου να καταφέρουν να βοηθήσουν του χιλιάδες άπορους που επισκέπτονται τα πολυϊατρεία τους.
Όσοι θέλουν να ενισχύσουν το έργο των Γιατρών του Κόσμου, μπορούν να συγκεντρώσουν το φαρμακευτικό υλικό που τους περισσεύει (γάζες, επίδεσμους, αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά δισκία και σιρόπια, αντιδιαβητικά δισκία και ινσουλίνες, φάρμακα για το στομάχι και δερματολογικές αλοιφές και να τα παραδώσουν στα πολυϊατρεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά.
«Το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας (μετανάστες, αλλά και δυστυχώς Έλληνες πολίτες πλέον) συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να εξαντλούνται. Κάνουμε έκκληση για μία ακόμα φορά, στην ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό» αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου σε ανακοίνωσή τους.
Πολυϊατρεία:
-Αθήνα, Σαπφούς 12, Πλατεία Κουμουνδούρου. Τηλ.:             210 3213150      
-Θεσσαλονίκη, Ίωνος Δραγούμη 65. Τηλ.:             2310 566641      
-Χανιά , Μπόνιαλη 12, τηλ.:             28210 23110      
-«Ταμιευτήριο Αγάπης» από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Μια διοργάνωση διαφορετική από τις άλλες, δεκαπέντε οργανισμοί και σωματεία φιλανθρωπικού χαρακτήρα και εκατοντάδες παιδιά που έχουν ανάγκη από τη φροντίδα όλων μας, σκιαγραφούν την ταυτότητα του Ταμιευτηρίου Αγάπης, του bazaar που τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, παιχνίδια, χειροποίητα και μη αντικείμενα των ΜΚΟ που θα συμμετάσχουν πρόκειται να διατεθούν προς πώληση κατά τις 12, 13 και 14 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως και τις 17:00, στην αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου (Πεσμαζόγλου 1).
Στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar θα δώσουν το «παρών» οι οργανισμοί ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., Θεοτόκος, Make-A-Wish (Κάνε-μία-Ευχή Ελλάδος), Παιδικά Χωριά S.O.S., Πίστη, UNICEF, Χαμόγελο του Παιδιού, Φλόγα, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, Κιβωτός, Αγκαλιά, Ορίζοντας, Ελληνική…
Το COLLECT είναι μία πανευρωπαϊκή δράση που προτρέπει τους καταναλωτές μαζί με τα ψώνια τους στα σουπερ-μάρκετ  να προσφέρουν όσα είδη τροφίμων επιθυμούν για να ενισχύσουν  συσσίτια και ιδρύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η «Τράπεζα Τροφίμων – «Ιδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας»» ιδρύθηκε, με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου, τον Ιούνιο του 1995. ‘Εγκρίθηκε  με Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 540/21.6.95) και είναι το πρώτο κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Η τράπεζα Τροφίμων είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων (FEBA) που αριθμεί 240 Τράπεζες Τροφίμων σε 21 χώρες της Ευρώπης.
Έργο της Τράπεζας Τροφίμων είναι η συγκέντρωση τροφίμων, αναψυκτικών, ειδών καθαριότητας και προσωπικής περιποίησης από εταιρείες και ιδιώτες τα οποία στη συνέχεια μοιράζει, κάθε εβδομάδα δωρεάν, σε 200 περίπου συσσίτια αστέγων – απόρων και ιδρύματα (άσυλα, οίκους ευγηρίας, ορφανοτροφεία) σε ε 27.000 περίπου συνανθρώπους μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Εθελοντές της Ελληνικής Τράπεζας Τροφίμων για το COLLECT θα βρίσκονται στα  ακόλουθα καταστήματα από τις 09:00 έως τις 20:30.
-Athens Heart
Το Athens Heart με αυξημένο το αίσθημα της κοινωνικής του ευθύνης, προχωρά, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, στην πραγματοποίηση και υποστήριξη ξεχωριστών δράσεων για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του.
Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 11:00 με 20:00, το εμπορικό κέντρο φιλοξενεί το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού». Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο επίπεδο 0 του Athens Heart εκπρόσωποι του Φιλανθρωπικού Σωματείου καλούν τους επισκέπτες να συμβάλουν στη δράση του προσφέροντας τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής.
-Ένωση «Mαζί για το παιδί»
Η Ένωση Μαζί για το Παιδί πιστή στις αρχές και τους σκοπούς της, σας καλεί σε βοήθεια προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στον καθημερινά αυξανόμενο αριθμό οικογενειών που ζητούν ενίσχυση σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Τα τρόφιμα και τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στις Στέγες Προστασίας Ανηλίκων Αθήνας και Πειραιά που φιλοξενούν παιδιά που έχουν απομακρυνθεί για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους από το οικογενειακό τους περιβάλλον, καθώς και σε παιδιά απόρων οικογενειών. Παρακαλούμε θερμά τον κόσμο αλλά και τις εταιρείες να ανταποκριθούν στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης.
Πού; Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τα είδη που έχουν συγκεντρώσει στην αποθήκη της Ένωσης Μαζί για το Παιδί  στην συμβολή των οδών Μπουσίου 20 και Κούπα 33 στην Αθήνα. (Πλησίον μετρό Κατεχάκη)
Τα είδη που συγκεντρώνει η οργάνωση είναι:
Τρόφιμα:  βρεφικά γάλατα, βρεφικές τροφές, τυποποιημένοι χυμοί, γάλατα σε κουτιά ή φρέσκα, φρούτα, πατάτες, λάδι, σπορέλαιο, τυριά τυποποιημένα, κρέας (κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, μπριζόλες κ.ά.) κονσέρβες τυποποιημένου φαγητού, όσπρια, ζυμαρικά, κρουασάν, δημητριακά κλπ. (Γιατρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο παρακαλείσθε να τηλεφωνείτε στην Ένωση πριν την παράδοση!)
Είδη υγιεινής: πάμπερς, αφρόλουτρα και κρέμες για μωρά, σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, απορρυπαντικά για πλυντήρια ρούχων.
Κλινοσκεπάσματα: Σεντόνια πετσέτες, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες παπλώματα.
Σχολικά είδη: τετράδια 50φυλλα, τετράδια τριών-τεσσάρων θεμάτων, κόλλες στικ, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, στυλό και γενικά σχολικά είδη.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε να επικοινωνείτε  με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο τηλέφωνο             210 7482690                  210 7482281       και στo 115 25 «Γραμμή Μαζί για το Παιδί».
-Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Αττικής
Τρόφιμα θα δοθούν στα μέσα Δεκεμβρίου στους άπορους τριτέκνους της χώρας. Θα μοιραστούν πρώτα σε όλη την επαρχία, και στο τέλος μοιράζουν μέσα στο Νομό Αττικής. Πέρυσι τα τρόφιμα ήλθαν στις 16/12/2010.
Φέτος έχει αλλάξει ο τρόπος της διανομής και οι ποσότητες τροφίμων είναι αρκετά μεγαλύτερες από πέρυσι. Οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να έλθουν οπωσδήποτε με δικό τους αμάξι για να παραλάβουν.
Έχουν εγκριθεί περίπου 300 οικογένειες. Δυστυχώς απορρίφθηκαν περίπου άλλες τόσες, επειδή δεν είχαν πλήρη τα δικαιολογητικά.
Εάν κάποιοι από τους δικαιούχους θελήσουν να μην πάρουν όλες τις ποσότητες, προκειμένου στο τέλος να δοθεί κάποια μικρή ποσότητα σε αυτούς που απορρίφθηκε η αίτηση, μπορούν να το κάνουν.
-Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων
Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Σ.Ο.Ζ.Ο. για τα παιδιά οργανώνει από 2 Δεκεμβρίου έως και 4 Δεκεμβρίου 2011 Χριστουγεννιάτικο Bazaar, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, (Αίθουσα «Δ13», Πειραιώς 100, Γκάζι).
«Στοργή… Οικογένεια… Ζωή… Όραμα…, είναι τα τέσσερα βασικά στοιχεία που χρειάζονται τα παιδιά, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο». Αυτός είναι και ο στόχος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Σ.Ο.Ζ.Ο., το οποίο επιδιώκει να βοηθά και να συμπαραστέκεται υλικά, ψυχικά, με διακριτικότητα και σεβασμό στα παιδιά και στις οικογένειές τους.
Το Σωματείο Σ.Ο.Ζ.Ο για τα παιδιά, καλεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του, στο οποίο θα διατίθενται χειροποίητα, όπως κούκλες, κοσμήματα, τσάντες, χριστουγεννιάτικα στολίδια, γλυκά, εσάρπες και άλλα πολλά, από την οικογένεια Σ.Ο.Ζ.Ο.
Ημέρες Λειτουργίας: 2 – 3 & 4 Δεκεμβρίου 2011
Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 22.00
Είσοδος Ελεύθερη
-Ένωση Συλλόγων Αχαρνών
Στις ημέρες προσφοράς και αγάπης, στις οποίες καλεί τους πολίτες του ο Δήμος Αχαρνών, θέλοντας να στηρίξει τις οικογένειες και τους δημότες που έχουν περισσότερη ανάγκη κατά τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε ότι θα συμβάλλει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αχαρνών. Κατά τις ημέρες αυτές, ο Δήμος θα συγκεντρώνει τρόφιμα, παιχνίδια, ρούχα, βιβλία και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να προσφέρει χαρά και ζεστασιά σε συμπολίτες και τις οικογένειές τους.
Οι προσφορές συγκεντρώνονται καθημερινά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο κτίριο επί της οδού Φιλαδελφείας και ώρες 12:00 έως 20:00. Τα προσφερόμενα είδη θα μοιραστούν δωρεάν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011.
«Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οι Σύλλογοι Γονέων του Δήμου μας, εκδηλώνοντας την κοινωνική τους ευαισθησία, προβαίνουν (με την ανάλογη διακριτικότητα) σε παρόμοιες εκδηλώσεις που στόχο έχουν να δώσουν λίγη χαρά και ανακούφιση σε παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι περιπτώσεις λιποθυμιών παιδιών λόγω υποσιτισμού έχουν αυξηθεί, οι σύλλογοί μας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας το καλύτερο δυνατόν ενισχύοντας έτσι την κοινωνική συνοχή που στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων.
-Σύλλογος Αμαρουσίου
Το παρόν χαριστικό παζάρι είναι ιδιαίτερα αφιερωμένο στην στήριξη τόσο με τρόφιμα (που να διατηρούνται: π.χ. ρύζι, μακαρόνια, λάδι, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, καφές, ζάχαρη κ.λ.π) όσο και οικονομικά του απεργούς στηνΧαλυβουργία Ελλάδος.
«Η απεργία που κλείνει κυριολεκτικά ένα μήνα αντιστέκεται στις 34 απολύσεις, στον εκβιασμό, στο 5ωρο, στην εκ περιτροπής εργασία, στο ωρομίσθιο,  στις απλήρωτες υπερωρίες, στην κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Είναι λοιπόν ένας αγώνας όπου μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας σε αυτόν. Αν νικήσουν, νικάμε και εμείς» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
-Το σούπερ μάρκετ της αλληλεγγύης
Ενας κοινωνικός πολυχώρος στη Συγγρού προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και σχολικά σε συμβολικές τιμές με δωρεάν διανομές σε απόρους και ηλικιωμένους. Η «Φωλιά» απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες και φιλοδοξεί να αποτελέσει όπλο για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Μια φωλιά αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τη στήριξη ανέργων, απόρων, ηλικιωμένων και γενικά προσώπων που πιέζονται από την κρίση δημιούργησε η ομάδα εθελοντών «Παιδί και Οικογένεια».
Στη «ΦΩΛΙΑ στήριξης της ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ«, όπως ονομάζεται ο κοινωνικός πολυχώρος που βρίσκεται κοντά στη στάση Μετρό Συγγρού – Φιξ, μπορεί κανείς με ετήσια συνδρομή 25 ευρώ να προμηθεύεται είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, απορρυπαντικά, πάνες), ρούχα, βιβλία, σχολικά προϊόντα, παιχνίδια, αλλά και να ζητά ψυχολογική υποστήριξη ή να χρησιμοποιεί εργαστήρια για παιδιά, σε τιμές συμβολικές, που σαφώς και δεν έχουν σχέση με τις τιμές της αγοράς.
Η «Φωλιά» απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες και φιλοδοξεί, κατά τη νόμιμη εκπρόσωπο του φορέα Ρουμπίνη Τερζάκη, να αποτελέσει ένα όπλο για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. «Σας βοηθάμε να βοηθήσετε» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εθελοντές της ομάδας.
Σε ισόγειο χώρο της οδού Δράκου 28, κοντά στη στάση μετρό Συγγρού – Φιξ, μέσα σε 80 τ.μ. έχει φωλιάσει το ενδιαφέρον των εθελοντών που συγκεντρώνουν προϊόντα επώνυμα και εξαιρετικής ποιότητας. Παράλληλα πραγματοποιούνται δωρεάν διανομές σε 4.500 ανέργους, απόρους με παιδιά και ηλικιωμένους, στους οποίους διανέμονται είδη πρώτης ανάγκης και μάλιστα στα σπίτια τους.
«Σε αυτόν τον χώρο, σε τιμές καθαρά συμβολικές για όλα τα μέλη, μπορεί κάποιος να βρει βρεφικό γάλα, πάνες, τρόφιμα για όλη την οικογένεια, είδη για το σπίτι, βιβλία και παιχνίδια. Δεν στηριζόμαστε σε χορηγίες, ούτε προσφέρουμε εκπτώσεις σε εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια, όπως γίνεται συνήθως, αλλά προϊόντα με συμβολικές συνδρομές αναλόγως ποσότητας, αποκλειστικά για την κάλυψη των πάγιων εξόδων μας» λέει στο «Εθνος» η κυρία Τερζάκη.
Ο θεσμός παρέχει επίσης ψυχολογική υποστήριξη με τη συνδρομή 70 εθελοντών ψυχολόγων σε ανέργους με παιδιά και σε απόρους ανέργους του 2010-2011, που τόσο ανάγκη έχουν αυτήν τη δύσκολη περίοδο ένα χέρι βοήθειας.
Χρηματοδότηση: Μόνη πηγή συνδρομές και ενισχύσεις.
Οι εθελοντές της «ΦΩΛΙΑΣ στήριξης ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ» έχουν στόχο να βοηθούν όλο και περισσότερους ανθρώπους, πράγμα που για να το πετύχουν, πέρα από την προσωπική τους συμβολή, χρειάζονται και οικονομική ενίσχυση.
Οσοι ενδιαφέρονται για την πρωτοβουλία τους μπορούν να καταθέσουν όποιο ποσό επιθυμούν σε δύο τράπεζες (Alpha Bank: 14900 2002 00 6812 και Τράπεζα Κύπρου: 329 349 47), γνωρίζοντας άλλωστε ότι οι ενισχύσεις αποτελούν τη μόνη πηγή χρηματοδότησης της ομάδας.
Η ετήσια συνδρομή ανά οικογένεια είναι 25 ευρώ, ενώ με την εγγραφή μέλους δίνονται σχολικά είδη αξίας 120€ ή τρία ρούχα επιλογής του εγγραφόμενου μέλους από τον χώρο ρουχισμού της οργάνωσης, αντίστοιχης αξίας. Δικαιολογητικά απαιτούνται μόνο για τις δωρεάν διανομές ειδών, ενώ για την πρόσβαση στη «Φωλιά»» αρκούν η ετήσια συνδρομή και η ταυτότητα του εν δυνάμει συνδρομητή.
-Τράπεζα Τροφίμων στην Κρήτη
Τράπεζα τροφίμων δημιουργούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 9ου, 10ου και 11ου δημοτικού σχολείου- νηπιαγωγείου Χανίων και του 7ου γυμνασίου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.
Διαπιστώνοντας δάσκαλοι και καθηγητές πως αρκετοί από τους μαθητές των παραπάνω σχολείων δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι από το κυλικείο, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να παρέμβουν.
Όπως είπε στο Flashnews.gr διευθύντρια σχολείου της περιοχής, η κα Μαρία Κληματσάκη, περιστατικά με παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν να τους δώσουν το καθημερινό χαρτζιλίκι ήδη διαφαίνονται και με την πάροδο του χρόνου θα ενταθούν. «Έχουμε παιδιά που δεν έχουν χρήματα για φαγητό, όπως είχαν τις προηγούμενες χρονιές. Προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε αυτό, ξεκινήσαμε να δίνουμε κολατσιό δωρεάν σε κάποια παιδιά από το κυλικείο των σχολείων».
Η τράπεζα θα φιλοξενηθεί σε αίθουσα που θα διατεθεί από το ΤΕΙ Κρήτης. Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται από τα σχολεία της Χαλέπας και θα δακινούνται με τη βοήθεια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, εθελοντών, γονέων και κατοίκων της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί πως για την ώρα και μέχρι να δημιουργηθεί η τράπεζα τροφίμων, κάτι που θα γίνει άμεσα, υπάρχει μια συντονιστική επιτροπή που έχει αναλάβει τις όποιες ενέργειες.
Σε ό,τι αφορά στις προμήθειες σε τρόφιμα, η κυρία Κληματσάκη είπε πως σε πρώτη φάση θα συγκεντρώνονται από τα ίδια τα παιδιά, που ξεπερνούν τα 1.000 σε αριθμό, τα οποία ανά τάξη θα φέρνουν ένα προϊόν τον μήνα, προκειμένου να μαζευτεί μια ποσότητα τροφίμων για να διανεμηθεί στις οικογένειες στις οποίες θα διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα.
Επίσης τα τρόφιμα που θα περισσεύουν θα πηγαίνουν στους διάφορους τοπικούς φορείς που ασχολούνται με τη διανομή φαγητού στους συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη.
Τέλος, σημειώνεται ότι οι εκκλησίες όλων των δήμων καθώς και πρωτοβουλίες κατοίκων σε όλες τις περιοχές της Αθήνας οργανώνουν ταμεία αγάπης για τη συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων.
Αντανάκλαση: newpost