Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Μειώνονται τα σκουπίδια – Αυξάνονται οι ρακοσυλλέκτες


Μειώνονται τα σκουπίδια – Αυξάνονται οι ρακοσυλλέκτεςΜειωμένος κατά 17% είναι ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγει στην χωματερή των Άνω Λιοσίων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Η ραγδαία πτώση της κατανάλωσης έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη μείωση της ποσότητας των παραγόμενων απορριμμάτων.
Μάλιστα, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Σκάι η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ηρώ Ζερβάκη, «η μείωση των σκουπιδιών στην Αθήνα αναμένεται να ξεπεράσει το 26% για το 2011».
Η κατακόρυφη μείωση των σκουπιδιών αποδίδεται μεταξύ άλλων και στην αποχώρηση αρκετών οικονομικών μεταναστών από το κέντρο της πρωτεύουσας. «Τον τελευταίο χρόνο, έχουν αυξηθεί κατά πολύ και οι ρακοσυλλέκτες» επισήμανε ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης Φίλιππος Κυρκίτσος.

Η διαρκής πτώση του όγκου των σκουπιδιών – μείον 4% για το 2010- πρέπει, σύμφωνα με τον Φ. Κυρκίτσο, να αποτελέσει το εφαλτήριο για αλλαγή του περιβαλλοντικού σχεδιασμού στην Αττική.
Μέχρι το 2016 προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή 4 νέων κέντρων επεξεργασίας απορριμμάτων τα οποία θα διαχειρίζονται 1 εκατομμύριο 350 χιλιάδες τόνους σκουπιδιών. Την ίδια στιγμή που ο συνολικός αριθμός των απορριμμάτων θα κυμανθεί για φέτος μόλις στο 1 εκατομμύριο.
Αντανάκλαση: tvxs