Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

«Την συγκυβέρνηση την επέβαλε η ελληνική πλουτοκρατία για ακόμα χειρότερα μνημόνια»


«Την συγκυβέρνηση την επέβαλε η ελληνική πλουτοκρατία για ακόμα χειρότερα μνημόνια»«Τη συγκυβέρνηση την επέβαλαν η ελληνική πλουτοκρατία και η ΕΕ για να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά τα παλιά Μνημόνια και να συμφωνήσει τα ακόμα χειρότερα Μνημόνια της χρεοκοπίας» δηλώνει σε συνέντευξή της στον Τύπο της Κυριακής η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στην ΕΕ, ο λαός θα υποστεί συντριπτικά πλήγματα».
Η γγ του ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να μην πληρώσουν «τα απάνθρωπα χαράτσια», σημειώνοντας πως «ό,τι παίρνουν από τον λαό δεν είναι προσωρινό».
«Η διάσπαση της ευρωζώνης φαίνεται αναπόφευκτη» επισημαίνει η κ. Παπαρήγα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΚΚΕ για «αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και διαγραφή του χρέους, για να έχει ο λαός στα δικά του χέρια τις μεγάλες και κρίσιμες επιχειρήσεις».

Αναφερόμενη στις προτάσεις συνεργασίας με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, η κ. Παπαρήγα λέει ότι το «αντιμνημονιακό μέτωπο από μόνο του δεν λέει τίποτα» και πως «είναι μία παγίδα που αν πέσει σε αυτή ο λαός, τότε δεν έχει ελπίδα να σωθεί».
Στο σημείο αυτό η γγ του ΚΚΕ στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως «με τις προτάσεις συνεργασίας επιχειρεί να θολώσει για ακόμη μία φορά τα νερά, να κρύψει ότι οι θέσεις και οι προτάσεις του για την ΕΕ και την κρίση αποδείχτηκαν όλες, μα όλες, χρεοκοπημένες».
Τέλος, στρέφεται και κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη, τον οποίο χαρακτηρίζει «λαγό του ΠΑΣΟΚ και διάφορων μηχανισμών». «Τώρα, με την επιβράβευση του ΛΑΟΣ ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι οι σχεδιασμοί τους σε βάρος του λαού» αναφέρει.
Η γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο χαράτσι της ΔΕΗ και τα περί μείωσης του ποσού σε ειδικές ομάδες πολιτών: 
«Θα το χαρίσουν σε αυτούς που είναι πεινασμένοι. Θα σε περνάνε από μία τριμελή επιτροπή, όπου θα κάθεσαι και θα λες όλα τα βάσανα σου, τα οικογενειακά σου. Και θα σε ρωτάνε αν έχεις άντρα, γιατί χώρισες και έμεινες μόνος, αν έχεις μάνα να σε βοηθήσει. Θα βγάζεις τα πάντα από μέσα σου σε μία τριμελή επιτροπή για να πουν “εσύ δεν πληρώνεις το χαράτσι, αλλά πληρώνεις το ρεύμα” που από 1η Γενάρη θα είναι αυξημένο»