Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Κρήτη: Το Ειρηνοδικείο έδωσε ανάσα σε οικογένεια ανέργων – «Κούρεμα» 80.000€!

Κρήτη: Το Ειρηνοδικείο έδωσε ανάσα σε οικογένεια ανέργων – «Κούρεμα» 80.000€!
Σχεδόν καθημερινές είναι πια οι αποφάσεις των δικαστηρίων της Κρήτης που δικαιώνουν υπερχρεωμένους δανειολήπτες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών που φορτικά και παρά τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες ζητούν αποπληρωμή δανείων.
Η νέα απόφαση που δικαιώνει αυτή τη φορά οικογένεια ανέργου δανειολήπτη, με σύζυγο άνεργο και με δύο ανήλικα παιδιά έρχεται από το Ειρηνοδικείο Πύργου Ηρακλείου Κρήτης.
Ειδικότερα το δικαστήριο έκρινε ότι, ο δανειολήπτης βρίσκεται σε συνεχή αδυναμία πληρωμής των οφειλών του,
λόγω της αποδεδειγμένης ανεργίας, αλλά και της έλλειψης περιουσιακών στοιχείων, ικανών να ικανοποιήσουν τους πιστωτές του, καθώς  και την εν γένει οικογενειακή του  κατάσταση και  παρά τις προβαλλόμενες ενστάσεις των δανειστριών Τραπεζών, πήρε την γενναία απόφαση να «κουρέψει» κατά 79.600 Ευρώ , το χρέος των 94.014,25 και καλείται ο δανειολήπτης  σε μηνιαίες καταβολές προς τους πιστωτές του επί μια τετραετία σε 300 Ευρώ/μήνα δηλ. να πληρώσει  μόνο το ποσό των 14.400 Ευρώ σε 48 μήνες.
Με αφορμή τη νέα αυτή απόφαση η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ελπίδα και δικαίωση ,για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η νέα απόφαση από το Ειρηνοδικείο   Πύργου  Ηρακλείου Κρήτης, η οποία έρχεται να δικαιώσει οικογένεια  ανέργου δανειολήπτη, με σύζυγο άνεργο και με δύο ανήλικα παιδιά, ο οποίος ένιωσε αδυναμία ανταπόκρισης πληρωμής του χρέους του, ένοιωσε την πίεση των Τραπεζών και των συνεργατών αυτών και πήρε την σημαντική γι αυτόν  απόφαση, να ενταχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του Ν..΄3869/10  (ν  Κατσέλη)ο οποίος  με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προχώρησε στην  κατάθεση  αίτησης  εξωδικαστικής διαδικασίας, με τις προτάσεις του σύμφωνα με το οικονομικό του προφίλ, αίτηση της οποίας  οι προτάσεις σχεδιασμού δεν έγιναν δεκτές από τις αντίδικες Τράπεζες, με αποτέλεσμα ο δανειολήπτης να καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο της περιοχής του τόπου διαμονής του,’νοπως προβλέπεται από τον Ν.3869/2010.
Συγκεκριμένα: «Πρόκειται για δανειολήπτη 49 ετών, άνεργο, έγγαμο, με δύο ανήλικα τέκνα, το ένα της συζύγου του( από προηγούμενο γάμο),  με σύζυγο άνεργο, κάτοικο Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου, με μοναδικό  εισόδημα το επίδομα του Ο.Α.Ε.Δ του ποσού των ,553,75 Ευρώ, δεν διαθέτει εισοδήματα ,ακίνητη ή κινητή περιουσία, εκτός από ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας :NISSAN 1597 cc ,¨’ετους  πρώτης κυκλοφορίας 1991.αλλά διαμένοντα σε μισθωμένη κατοικία αντί μισθώματος 300 Ευρώ,ο οποίος είχε δημιουργήσει οφειλές σε έξι Τράπεζες από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια ,συνολικού ύψους Οφειλών,  94.014,25 Ευρώ.
Το Ειρηνοδικείο Πύργου, Ηρακλείου Κρήτης ,έκρινε ότι, ο δανειολήπτης βρίσκεται σε συνεχή αδυναμία πληρωμής των οφειλών του, λόγω της αποδεδειγμένης ανεργίας, αλλά και της έλλειψης περιουσιακών στοιχείων, ικανών να ικανοποιήσουν τους πιστωτές του, καθώς  και την εν γένει οικογενειακή του  κατάσταση και  παρά τις προβαλλόμενες ενστάσεις των δανειστριών Τραπεζών, πήρε την γενναία απόφαση να «κουρέψει» κατά 79.600 Ευρώ , το χρέος των 94.014,25 και καλείτε ο δανειολήπτης  σε μηνιαίες καταβολές προς τους πιστωτές του επί μια τετραετία σε 300 Ευρώ/μήνα δηλ. να πληρώσει  μόνο το ποσό των 14.400 Ευρώ σε 48 μήνες.
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρεί ότι η απόφαση του  Ειρηνοδικείου Πύργου Ηρακλείου Κρήτης, δεν είναι απλώς η δικαίωση του δανειολήπτη ,αλλά την θεωρεί ένα μεγάλο «ράπισμα» για την τακτική των Τραπεζών, που παρά τις εγκλήσεις των Ενώσεων Καταναλωτών Πανελλαδικά, παρά το «τσουνάμι» των αποφάσεων των δικαιωμένων δανειοληπτών, εξακολουθούν, να εμμένουν και να αρνιούνται τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που καταναλωτές και Ενώσεις καθημερινά τους καταθέτουν.»
Αντανάκλαση: flashnews