Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τράπεζα αφαίρεσε χρήματα από λογαριασμό 7χρονης για χρέος της μητέρας της!


Τράπεζα αφαίρεσε από λογαριασμό 7χρονου κοριτσιού το ποσό των 99,94€, για πληρωμή κάρτας της μητέρας του. Το περιστατικό, αφορά στη τράπεζα Eurobank και στο λογαριασμό αυτό, οοποίος λειτουργούσε και σαν «κουμπαράς» του μικρού κοριτσιού… ήταν συνδικαιούχοι οι γονείς του.
«Με ποιο δικαίωμα στερούνται του παιδιού μου το χαρτζιλίκι του; Δηλαδή μπορούν να μπουν και σε λογαριασμό της μητέρας μου που είμαι συν δικαιούχος και να αφαιρέσουν χρήματα; Μπορώ να σας πω ότι ψυχολογικά είμαι ράκος και προσπαθώ να κρατηθώ για χάρη του παιδιού μου…», αναφέρει μεταξύ άλλων στο email-καταγγελία της μητέρας του ανήλικου κοριτσιού, που έλαβε ηΈνωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία στη συνέχεια εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση.

«Με αφορμή την παραπάνω καταγγελία μέσω email, προς την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης μέλους της, μητέρας ανηλίκου κοριτσιού, που βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο, κάνοντας χρήση του Ν.3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά), η Ένωση στεκάμενη δίπλα στην αγωνία, στην ανέχεια, αλλά και στην συνδρομή, προς τους δανειολήπτες που αιτούν την στήριξη της, και για την απεμπλοκή τους από τον «βραχνά» της πίεσης των Τραπεζών και των συνεργατών αυτών (εισπρακτικές) απευθύνει » κραυγή αγωνίας » για λογαριασμό των καταναλωτών, στις Τράπεζες που λειτουργούν με παρόμοιες πρακτικές, λέγοντας τους ,
Κύριοι, η κοινωνία αιτεί και απαιτεί σεβασμό, δεν είναι δυνατόν να τα ισοπεδώνουμε όλα. Πάντα το νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Και πόσο μάλιστα όταν δεν είναι νόμιμο. Δεν νομίζουμε ότι κανένας από μας σας εξουσιοδότησε να μπαίνετε στον «κουμπαρά» του παιδιού μας που διατηρεί μέσω λογαριασμού στην Τράπεζα σας και να του «αρπάζετε» την οικονομία του… των π.χ 99,94 Ευρώ;
Αλλά απευθυνόμενη και στους καταναλωτές, λέμε: Αγαπητοί φίλοι, η Ένωση μας, καθημερινά δέχεται καταγγελίες δανειοληπτών, ανέργων δανειοληπτών, για απαράδεκτες πρακτικές των Τραπεζών μέσω των λογαριασμών σας, ιδιαίτερα την αφαίρεση του ποσού της ανεργίας που μπαίνει στους λογαριασμούς σας κατ’ εντολή του Ο.Α.Ε.Δ, με στέρηση στους δικαιούχους την ουσιαστική πρόσβαση σε αγαθά επιβίωσης.
Επειδή ζούμε σε καιρούς ανεξέλεγκτης επιθετικότητας εκ μέρους των δανειστών μας Τραπεζών, βιώνουμε καθημερινά τραγικές καταστάσεις και επειδή γι αυτούς δεν μετράνε οι άυλες αξίες παρά μόνο η εύρεση και η εξεύρεση τρόπων και μηχανισμών πίεσης αντιμετωπίζοντας μας ως έσοδο του Ταμείου τους, εμείς τους απαντάμε ως Ένωση ότι διαθέτουμε τα δικά μας όπλα, της νομιμότητας της ηθικής και της αξιοπρέπειας, γι’ αυτό επικοινωνήστε όσοι είστε άνεργοι επιδοτούμενοι του Ο.Α.Ε.Δ, προσωπικά με την Ένωση στην Διεύθυνση της έδρας της (Πλατ.1866 αρ.2 ): για Συμβουλευτική Υποστήριξη, πριν βρεθείτε με άδειο τον λογαριασμό που σας κατατίθεται το επίδομα ανεργίας».
Αντανάκλαση: flashnews