Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

«Απειλούμενο είδος» οι μισθοί

«Απειλούμενο είδος» οι μισθοίΣε αυτή τη φάση της κωλοτούμπας που βρίσκεται το Μεγάλο Κανάλι τα’ χει πάρει άγρια με την κατάσταση, με την τρόικα, με το ΠΑΣΟΚ, με όλους.
Ο Πρετεντέρης και η Τρέμη σε ρόλο Τσίπρα (απόκριες έρχονται) στο άκουσμα ότι η τρόικα ζητάει μείωση εισοδημάτων 40% ωρύονταν ότι δεν είναι δυνατόν, μα τι ζητάνε πια, και στο Μπαγκλαντές παίρνουν 100 δολάρια αλλά δεν το λες ότι διακρίνονται για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους και σώνει πια μ’αυτή τη στρεβλή αντίληψη της ανταγωνιστικότητας.
Πριν λίγο καιρό βέβαια οι ύμνοι στην ανάγκη της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας πήγαιναν κι έρχονταν και οι μειώσεις μισθών ήταν ένα αναγκαίο κακό.

Η αγορά εργασίας στο μεταξύ έχει πάρει εδώ και καιρό τα μηνύματα και προπορεύεται σημαντικά των μέτρων που συναποφασίζουν κυβέρνηση – τρόικα, ή που ζητάει η δεύτερη, η που προτείνει η πρώτη.
Κι έχουν φτάσει ήδη να προσφέρουν εργασία για τη χαρά της «δημιουργίας» και μόνο, με …μηδενική αμοιβή. Έχουν καταργήσει τους μισθούς πριν η τρόικα το ζητήσει!
Στην ιστοσελίδα dikaioma.gr βρήκαμε μια τέτοια περιγραφή όπου μία μηχανικός εξιστορεί πως σε αγγελία για μόνιμη θέση εργασίας όπου απέστειλε βιογραφικό βρέθηκε αντιμέτωπη με το θράσος εργοδότη να ζητά άμισθη δοκιμαστική περίοδο 4 – 6 μηνών από επαγγελματία άνθρωπο και όχι από φοιτητή ή εργαζόμενο για πρώτη φορά.
Και τρέχα γύρευε μετά το πέραςς των 6 μηνών, που ο εργοδότης μπορεί να δηλώσει ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εργασία του μ….
Ήδη πόσες φορές κι εμείς δεν έχουμε γίνει μάρτυρες ανάλογων ιστοριών από φίλους και γνωστούς που προσπαθούν μέσα σε αυτές τις συνθήκες να βρουν δουλειά;
Η αποσάρθρωση της εργασίας λίγο απέχει πια από το να είναι πλήρης, καθώς το μνημονιακό νομικό καθεστώς έχει απογειώσει τις συνθήκες «ευελφάλειας» για να θυμηθούμε και μια «άριστη» φωνή: ευελιξία και ασφάλεια για τον εργοδότη, δύο σε ένα…
Από το Μαρικάκι

Αντανάκλαση: topontiki