Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Πάουλο Κοέλιο: «Η Βολιβία βρίσκεται στο στόχαστρο μιας αδίστακτης και ξεδιάντροπης ελίτ»

Ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας στο πλευρό του λαού της Βολιβίας καταγγέλλει τη «σιωπή των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης»

Μετά τα γεγονότα που συνταράζουν την Βολιβία τις τελευταίες ημέρες με την απομάκρυνση του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Μοράλες και τις σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των διαδηλωτών, ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας Πάουλο Κοέλιο καταγγέλλει τα όσα συμβαίνουν στη χώρα των Άνδεων, από το Twitter.

Δείτε το tweet του Κοέλιο:


Αναφερόμενος στη Βολιβία, ο μυθιστοριογράφος τη χαρακτηρίζει «μια μεγάλη χώρα με μια απίστευτη κουλτούρα, η οποία βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο των όπλων μιας αδίστακτης και ξεδιάντροπης ελίτ».

Επίσης με την ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, καταγγέλλει τη «σιωπή των κυριότερων διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης» μπροστά στην κατάστασης που υπάρχει στους βολιβιανούς δρόμους μετά την αναγκαστική αποχώρηση του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.

Η ανάρτησή του συνοδεύτηκε από ένα βίντεο που δείχνει την αστυνομία να ανοίγει πυρ εναντίον αμάχων για να αποτρέψει σε μια ειρηνική πορεία να φτάσει στην Κοτσαμπάμπα. «Σταματήστε να μας πυροβολείτε, σας παρακαλούμε!» ικετεύουν, κλαίγοντας οι γυναίκες το στρατό.

Η δημοσίευση του συγγραφέα ήταν ευπρόσδεκτη στον Έβο Μοράλες, ο οποίος και τον ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του «για τον ειρηνικό αγώνα του λαού μας να ανακτήσει δημοκρατικά την κοινωνική ειρήνη και να σταματήσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται από το πραξικόπημα στη Βολιβία».

Δείτε το tweet του Μοράλες: