Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σχέδιο αποσταθεροποίησης στην Βενεζουέλα: 7 νεκροί από βίαιες επιθέσεις δολοφονικών συμμοριών

Επτά άνθρωποι, οπαδοί του Ν. Μαδούρο, έχουν σκοτωθεί από δολοφονικές συμμορίες που χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα τις τελευταίες ώρες, ενώ παραμένει τεταμένη η κατάσταση στη Βενεζουέλα. Η γενική εισαγγελέας Λουίσα Ορτέγκα, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 7 νεκροί και 61 τραυματίες.
Είναι φανερό ότι μετά τη νίκη του Νίκολας Μαδούρο την Κυριακή και το αίτημα για επανακαταμέτρηση του 100% των ψήφων από τον ηττημένο Καπρίλες, ξετυλίγονται σχέδια αποσταθεροποίησης από την «αντιπολίτευση», το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, οι οποίοι συστηματικά αμφισβητούν τη θέληση του βενεζουελάνικου λαού.
Το πρώτο φονικό επεισόδιο συνέβη στο προάστιο Μπαρούτα, νοτιοδυτικά του Καράκας, όπου ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες με σκεπασμένα τα πρόσωπα, άνοιξαν πυρ τις πρωινές ώρες της Δευτέρας εναντίον οπαδών του Μαδούρο και δολοφόνησαν τον Χοσέ Λουίς Πόνσε, 45 ετών, ξυλουργό και συνδικαλιστή και τραυμάτισαν σοβαρά την Ροσίλια Ρέγιες 44 ετών. Δύο νεκροί από ανάλογα περιστατικά υπάρχουν και στην επαρχία Μιράντα, την επαρχία στην οποία κυβερνήτης είναι ο Ενρίκε Καπρίλες και οι άλλοι νεκροί είναι κυρίως στις επαρχίες Τάτσιρα και Σούλια, προπύργια της αντιπολίτευσης.
Οι συμμορίες επιτίθενται σε γραφεία της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής (CNE) ανά τη χώρα, σε γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, σε κατοικίες μελών και στελεχών του και της κυβέρνησης, μέσων μαζικής ενημέρωσης που στηρίζουν την «Μπολιβαριανή Διαδικασία» όπως το ειδησεογραφικό δίκτυο «Τελεσούρ».
Σε αρκετές περιπτώσεις διεξάγονται μάχες σώμα με σώμα, όπως στην επαρχία Μόναγας, όπου οπαδοί της «αντιπολίτευσης» τη νύχτα της Δευτέρας κατέλαβαν τα τοπικά γραφεία της CNE, προπηλακίζοντας τους εργαζόμενους και προκαλώντας καταστροφές. Η απώθηση των «οργισμένων οπαδών» έγινε μετά από πολύωρες συγκρούσεις στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες μέλη λαϊκών οργανώσεων και μελών της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Βενεζουέλας και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας
Δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας
Ο εκλεγμένος Πρόεδρος Ν. Μαδούρο ανακοίνωσε ότι απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια της «αντιπολίτευσης» να προκαλέσει γενική απεργία.
Ο υπουργός Επικοινωνίας της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, Ερνέστο Βιγιέγκας, κατηγόρησε τη λεγόμενη «αντιπολίτευση» του Ενρίκε Καπρίλες «για τις καταστροφές που έχουν συμβεί και οποιοδήποτε άλλο περιστατικό βίας που μπορεί να συμβεί στη χώρα», ύστερα από το θάνατο των 7 ανθρώπων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ελίας Χάουα παρουσίασε στους εκπροσώπους διπλωματικών αντιπροσωπειών τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη φονική δράση της αντιπολίτευσης, ενώ το Κοινοβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασία έρευνας εναντίον του Καπρίλες ως υπεύθυνου για το κύμα βίας.
Αντανάκλαση: 902