Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Μαζικές παρεμβάσεις σε μεγάλα καταστήματα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας

Απεργούν πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στο εμπόριο σήμερα Κυριακή 14 Δεκέμβρη ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής - αργίας.
Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν μαζικές εξορμήσεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στο «Πράκτικερ» του Αιγάλεω, στο «Άττικα» και στο «Mall» στο Μαρούσι. Μοιράστηκε η ανακοίνωση του Συλλόγου για την κατάργηση της Κυριακής αργίας που προωθεί η κυβέρνηση στην οποία τονίζεται ότι «η κατάργηση της Κυριακής - αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών».
Επίσης μοιράστηκε σε προκήρυξη η ιστορία της κατάκτησης της κυριακάτικης αργίας από τους σκληρούς αγώνες των εργαζομένων.

Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στην πλατεία Μητροπόλεως όπου ιδιαίτερα επισημάνθηκε ότι τα μεγάλα καταστήματα δρομολογούν το άνοιγμα των καταστημάτων τους για τρίτη Κυριακή, στις 28 Δεκέμβρη ενώ, όπως καταγγέλθηκε, ήδη σε κάποια μεγάλα καταστήματα έχουν βγει και η βάρδιες για εκείνη την ημέρα.
Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια  παρεμβάσεις ενημέρωσης για την κατάργηση της Κυριακής αργίας στο «Νοtos Gallery» και στο «Carrefour» στο Πασαλιμάνι.
Με μαζική εξόρμηση μέσα και έξω από το «Carrefοur» Ευκαρπίας  ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή κινητοποίηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων. Με πανό που έγραφε «Όταν το άδικο γίνεται νόμος καθήκον -  αντίσταση και ανυπακοή» και με συνθήματα μπήκαν στο κατάστημα και ενημέρωσαν εργαζόμενους και τον κόσμο για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.  Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα (Δείτε ΕΔΩ βίντεο)
Συγκεντρώσεις και εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λαμία και στο Ηράκλειο.
Αντανάκλαση: 902