Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Πανό κατά του νέου μνημονίου στους δήμους Πετρούπολης και Χαϊδαρίου

Σειρά πρωτοβουλιών από τη Δημοτική αρχή της Πετρούπολης και το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου,για την ενημέρωση του λαού της πόλης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, και το νέο αντιλαϊκό Μνημόνιο που κατατίθεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Βουλή.
Με εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους του Δήμου κάλεσαν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στη συνέχεια ανάρτησαν πανό στο Δημαρχείο με σύνθημα: «Όχι στην αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών. Ξεσηκωμός τώρα».
Δήλωση του Δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου, για τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία

«Όλα αυτά τα χρόνια ο λαός έχει αποκτήσει εμπειρία. Το μάρμαρο το πληρώνει πάντα αυτός, και είναι ο ίδιος που με τον ιδρώτα και το αίμα του παράγει ό,τι καρπώνεται το μεγάλο κεφάλαιο - τα παράσιτα.
Στις δικές του πλάτες θα φορτωθεί ο βαρύς λογαριασμός του 3ου Μνημονίου. Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχθεί τα νέα σκληρά μέτρα. Πρέπει να βγάλει τώρα συμπεράσματα για τα τερτίπια της συγκυβέρνησης, που με κάθε τρόπο επιδιώκει να κάνει τον λαό συνένοχο της πολιτικής της. Έτσι όπως μετέτρεψε το "όχι" σε "ναι".
Τον καλούμε να μη χάσει χρόνο. Τώρα, στην πράξη ν' ακυρώσει το νέο Μνημόνιο. Η ικανοποίηση των αναγκών του λαού θα μπορέσει να έρθει μόνο μέσα από τη σύγκρουση με την ΕΕ και το κεφάλαιο. Για να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει».
Πανό και στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου
Ένα μεγάλο πανό ανάρτησε την Παρασκευή το πρωί ο Δήμος Χαϊδαρίου στο δημαρχείο, ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Στο πανό αναγράφεται: «Όχι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών. Ξεσηκωμός τώρα».
Το πανό είναι ιδιαίτερα ορατό στους περαστικούς και τους επιβάτες των οχημάτων που διέρχονται από τη Λεωφόρο Καβάλας, στο ύψος του δημαρχείου.
Αντανάκλαση: 902