Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο χρυσαυγιτών που χτύπησαν μαθητές μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Ο δικηγόρος των χρυσαυγιτών επικαλέστηκε κώλυμα
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη Χρυσή Αυγή στη Θεσσαλονίκη
Αναβλήθηκε για τις 3 Μάρτη η δίκη των δύο χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν στις 7 Νοέμβρη του 2012, σε μαθητές μέλη της ΚΝΕ και απεργούς εργάτες της «ΑΓΝΟ», έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά.
Η δίκη είχε οριστεί να γίνει σήμερα στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά ο δικηγόρος των χρυσαυγιτών επικαλέστηκε κώλυμα και δόθηκε αναβολή.

Οι δύο χρυσαυγίτες κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία. Σημειώνεται ότι η υπόθεση αυτή, περιλαμβάνεται στις 32 υποθέσεις που σχετίζονται με τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και έχουν σταλεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οι δύο χρυσαυγίτες, ένας ιδιοκτήτης σχολής καράτε και ένας προπονητής καράτε, στις 7 Νοέμβρη του 2012, πήγαν έξω από από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, προπηλάκισαν, απείλησαν και χτύπησαν τους μαθητές μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το σχολείο, για να καλέσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Όταν είδαν ότι δεν πιάνουν οι τραμπουκισμοί τους, αποχώρησαν και επανήλθαν, οπλισμένοι με ρόπαλα (ξύλινα και μηχανικά με μαχαίρια) για να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τη δολοφονική τους επίθεση.

Σε βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από την «ΑΓΝΟ» στο Λαγκαδά, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο. Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις και εναντίον τους. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της Χρυσής Αυγής τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό. Πριν τραπούν σε φυγή, οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να επιτεθούν και με μαχαίρια.

Από την επίθεση των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής τραυματίστηκαν ένας απεργός εργάτης της «ΑΓΝΟ» και ένας νεολαίος της ΚΝΕ, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι.

Στη συνέχεια, εργαζόμενοι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ και φοιτητές με τις σημαίες του ΜΑΣ πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Λαγκαδά, καταγγέλλοντας τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης και καλώντας το λαό να απομονώσει τους «χρυσαυγίτες».

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στον Λαγκαδά, είχε εκδώσει τότε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων σημείωνε:

«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ναζιστικής "Χρυσής Αυγής". Είναι ένας ύπουλος αντικομμουνιστικός και τρομοκρατικός μηχανισμός, που στηρίζεται από το σύστημα και χρησιμοποιείται ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στους νέους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στην ΕΕ και τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές.

Η απάντηση που τους έδωσαν τα μέλη της ΚΝΕ και οι απεργοί εργάτες δείχνει το πώς ο λαός και η νεολαία μπορούν να απομονώσουν, να αποκαλύψουν και να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική και εγκληματική δράση των ναζιστικών οργανώσεων. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι υπεύθυνη, για το αν θα τιμωρηθούν οι τραμπούκοι της "Χρυσής Αυγής". Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, τα ονόματα, ακόμα και τα αποτυπώματά τους στα ρόπαλα».
Αντανάκλαση: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας