Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΛΑΣΗ: Οι ακτές της Λέσβου ξεβράζουν πτώματα… (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Τραγωδία χωρίς τέλος στο Αιγαίο
metanastes-18-ptomata-1
Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξεύρεση επιζώντων από τα δύο ναυάγια που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Αιγαίο, ανοιχτά της Καλύμνου και της Ρόδου. Ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από τα δύο ναυάγια είναι 22 νεκροί,ανάμεσά τους 10 παιδιά και ένα βρέφος και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων.
Το πρώτο ναυάγιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο φυλάκιο Καλολίμνου στην Κάλυμνο όταν ανατράπηκε ξύλινη λέμβος. Δυνάμεις του Λιμενικού έχουν ανασύρει μέχρι τώρα 138 επιζώντες και 19 νεκρούς, ανάμεσά τους 10 παιδιά και ένα βρέφος.

Ο αριθμός των αγνοουμένων είναι άγνωστος, ενώ ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στο σκάφος παραμένει αδιευκρίνιστος. Σύμφωνα με διασωθέντες στο σκάφος επέβαιναν 180-200 άνθρωποι.

Το δεύτερο ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου. Σκάφη του Λιμενικού έχει περισυλλέξει έξι επιζώντες και τρεις νεκρούς, ενώ αγνοούνται ακόμα τέσσερις άνθρωποι.

Από το ναυάγιο που σημειώθηκε βόρεια της Λέσβου, την Τετάρτη, έχουν διασωθεί 274άνθρωποι, ενώ έχουν ανασυρθεί 29 νεκροί. Σύμφωνα με το λιμενικό έχει εντοπιστεί επίσης άγνωστος αριθμός σωρών σε δύσβατη ακτή. Άγνωστο είναι αν υπάρχουν και πόσοι αγνοούμενοι, αφού και σε αυτή την περίπτωση δεν έχει εξακριβωθεί ο αριθμός των επιβαινόντων.

Επίσης, ανοιχτά του Αγαθονησίου, βρέθηκε νεκρό το μωρό που αγνοούνταν σε ναυάγιο από τις 28 Οκτώβρη. Το άτυχο μωράκι βρέθηκε στη θάλασσα από ένα τοπικό αλιευτικό.
Αντανάκλαση: 902

ΚΟΛΑΣΗ – Οι ακτές της Λέσβου ξεβράζουν πτώματα… ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ
metanastes-18-ptomata-1

Κόλαση στις ακτές της Λέσβου !!!

Από σήμερα το πρωί στο Βορειοδυτικό τμήμα του νησιού η θάλασσα ξεβράζει συνεχώς πτώματα μεταναστών από το προχθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά του Μολύβου.

Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστική Υπηρεσία και εθελοντικές ομάδες έχουν ξεκινήσει το μακάβριο αγώνα για την περισυλλογή των σορών των δύστυχων αυτών ανθρώπων.

Τα περισσότερα πτώματα ξεβράστηκαν στο Καλό Λιμάνι στην περιοχή της Αρχαίας Άντισσας 10 στον αριθμό ενώ 3 ακόμα σοροί βρέθηκαν στις ακτές της Τσιχράντας.

Τα υπόλοιπα πτώματα ξεβράστηκαν κατά μήκος των ακτών της Λέσβου κοντά σε αυτή την περιοχή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην πλειοψηφία τους είναι μικρά παιδάκια και γυναίκες.
metanastes-18-ptomata-2
metanastes-18-ptomata-4
metanastes-18-ptomata-5

Αντανάκλαση: lesvosnews

Αφίσες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τους πρόσφυγες 

Δείτε τις αφίσες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τους πρόσφυγες, για τα πνιγμένα παιδιά και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν το λαό να στηρίξει και να φροντίσει τους πρόσφυγες, να εκφράσει την αλληλεγγύη του.

Να παλέψει για μέτρα ανακούφισης των προσφύγων και να αντιπαλέψει την πολιτική των κέντρων-φυλακών, της δημιουργίας καταυλισμών καταναγκαστικής συγκέντρωσης δεκάδων χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων.









Αντανάκλαση: 902