Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη για τους πρόσφυγες (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

«Να σταματήσει τώρα το έγκλημα-να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες»
Δύο μεγάλα πανό σήκωσαν στην Ακρόπολη, νωρίς σήμερα το πρωί, δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Τα πανό είναι γραμμένα στα ελληνικά και τα αγγλικά, με το σύνθημα: «ΕΕ και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα. Αλληλεγγύη και άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων».





Στην Ακρόπολη ανεμίζουν κόκκινες σημαίες από τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οποίες πλαισιώνουν τα πανό.

Επίσης από τις ντουντούκες διαβάζεται κείμενο στα ελληνικά και τα αγγλικά για το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας, ενώ μοιράζεται και ενημερωτικό υλικό στο οποίο αποτυπώνεται η εναντίωση στα στρατόπεδα διαλογής, στις αποφάσεις της ΕΕ που στρέφονται εναντίον μεταναστών και προσφύγων και η απαίτηση να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων και διευκόλυνσης της μετακίνησής τους στις χώρες προορισμού (δείτε το βίντεο ΕΔΩ).

Παράλληλα, στο χώρο αντηχούν συνθήματα. «Στήριξη - φροντίδα για τους πρόσφυγες, όχι σε πνιγμούς και κέντρα - φυλακές», «Όσο την εξουσία έχουν τ' αφεντικά, για τους λαούς θα έχει πολέμους - προσφυγιά», «Ένωση και ΝΑΤΟ σφάζουν τους λαούς για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς», «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός, «Έξω από το ΝΑΤΟ, να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» βροντοφωνάζουν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι.

Οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες, που βρέθηκαν στην Ακρόπολη, επιδοκίμασαν την πρωτοβουλία του ΚΚΕ, συμφωνώντας ότι είναι απαραίτητο να εκφραστεί με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πρωτοβουλία αυτή: 

«Με αυτή μας την ενέργεια απευθυνόμαστε σε όλους τους λαούς του κόσμου και τους καλούμε να απαιτήσουν να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Συρία. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα, να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να στηριχθούν. Οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους».
Αντανάκλαση: 902