Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο κόκκινος δήμος Πάτρας εφαρμόζει "delivery" για τους άπορους που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους!

Σύνθημα της όλης προσπάθειας είναι το «κανένας μόνος στην κρίση»

Πάτρα: Ο Δήμος εφαρμόζει "delivery" για τους άπορους που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους!
Τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής παραμένουν πρώτα στην ατζέντα του Δήμου Πατρέων και αποτελούν προτεραιότητα για την δημοτική Αρχή του Κώστα Πελετίδη.
Παρά τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 20% για τις κοινωνικές δομές...
τη σημαντική έλλειψη προσωπικού, αλλά και την αύξηση των ατόμων που έχουν ανάγκη ακόμα κι ένα πιάτο φαί, ο Δήμος προγραμματίζει και οργανώνει τη διανομή μερίδων φαγητού από άκρη σε άκρη την πόλη.

Σύνθημα της όλης προσπάθειας του είναι το «κανένας μόνος στην κρίση» και έτσι προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα όλους αυτούς τους ανθρώπους, που βρίσκονται στις λίστες της Τράπεζας Τροφίμων, ο Δήμος εξασφάλισε δίκυκλα μηχανάκια, τα οποία θα κάνουν διανομή κατ΄οίκον.

Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν καταγράψει πολλές περιπτώσεις ανήμπορων ανθρώπων στο να προσέλθουν στηνΤράπεζα Τροφίμων, επειδή κάποιοι είναι ΑμέΑ η άρρωστοι και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι, ενώ υπάρχουν και δεκάδες ηλικιωμένοι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαί όμως δεν τους είναι εύκολο να βγουν έξω, ειδικά τώρα το χειμώνα.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο Δήμος θα κάνει delivery με τα δίκυκλα που πήρε για να εξυπηρετήσει αυτούς τους ανθρώπους.

Παρόμοιες κινήσεις κάνει και για το θέμα της σίτισης των παιδιών στο σχολείο, καθώς στόχος του είναι να μην υπάρξει πάλι το φαινόμενο, οι μαθητές της Πάτρας να λιποθυμούν στα σχολεία εξαιτίας του υποσιτισμού τους.Σίτιση στα σχολεία και κολατσιό στους μαθητές

Έτσι, ο Δήμος έχει πάρει ήδη ένα βαν το οποίο θα μεταφέρει ζεστό φαγητό από τα κεντρικά μαγειρεία που «έφτιαξε στην Πλαζ, για να το μεταφέρει σε παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε σχολεία. 

Από φέτος, εξάλλου, θα καθιερωθεί κολατσιό για όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των γονιών τους, προκειμένου να μην γίνεται διάκριση ανάμεσα σε εύπορους και μη.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος έχει ήδη ετοιμάσει 13 δομές σε όλη την πόλη, που καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Πάτρα, όπου εκεί θα διανέμεται και το φαγητό. Τι σημαίνει αυτό; Αν κάποιος διαμένει στα Δεμένικα, δεν χρειάζεται να έρθει στην Πάτρα για το φαγητό του. Θα πηγαίνει στον δημοτικό σταθμό των Δεμενίκων, όπου θα έχει δοθεί το όνομά του και θα παίρνει φαγητό από εκεί.

Αυτό που λένε έτσι στην Μαιζώνος είναι ότι όσο δύσκολες καταστάσεις και αν έρθουν για την χώρα, ο Δήμος εγγυάται, τουλάχιστον, ένα πιάτο φαί σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.

Αντανάκλαση: patrasevents