Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

«Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από το Ελληνικό Κοινοβούλιο... πρέπει να αποφευχθεί!»

Προκλητική παρέμβαση της πρεσβείας του Ισραήλ
Την προκλητική παρέμβαση της πρεσβείας του Ισραήλ με επιστολή της προς την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, σχετικά με την ειδική απόφαση για την Παλαιστίνη αποκαλύπτει ο σημερινός«Ριζοσπάστης». Γράφει συγκεκριμένα:
Με αφορμή την ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για την Παλαιστίνη και την προτροπή προς την κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, που επικυρώθηκε προχτές σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα με επιστολή της πρέσβειρας Ιρίτ Μπεν-Άμπα από τις 15/12 (πριν δηλαδή την Ολομέλεια της Βουλής) θέλησε ουσιαστικά να προειδοποιήσει για τις συνέπειες της απόφασης αυτής.

Στην ισραηλινή κυβέρνηση, το δικαίωμα για μια τέτοια παρέμβαση δίνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που την ίδια ώρα που μιλά για αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, πρωτοστατεί στην ενίσχυση της συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ που παίζει βασικό ρόλο στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή της Μ. Ανατολής και το οποίο στερεί το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, βιώσιμη πατρίδα, χωρίς κατοχή, εποικισμούς και διαχωριστικά τείχη.

Χαρακτηριστικά η πρέσβειρα της κυβέρνησης που εντείνει την κατοχική βία, που καταπατά τα Παλαιστινιακά Εδάφη, έχει επιβάλει αποκλεισμό στη Γάζα, με κυνικό τρόπο σημειώνει στην επιστολή της προς την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ανάμεσα σε άλλα:

«Έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα ψήφισμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στα εξής:

Η επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης με βάση τη λύση δύο κρατών μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστινίων. Οι λύσεις για σημαντικά ζητήματα όπως η ασφάλεια, τα σύνορα, η οικονομική συνεργασία, κ.ά. -τα οποία είναι τόσο κρίσιμα για τη βιωσιμότητα οποιασδήποτε ειρήνης- μπορούν να είναι μόνο το αποτέλεσμα αμοιβαίων συμφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών. 

Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν θα μας φέρει πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ως εκ τούτου πρέπει να αποφευχθεί».

Και προχωράει ακόμα παραπέρα την πρόκληση, προβάλλοντας συστάσεις: «Το ψήφισμα στο Κοινοβούλιο είναι σίγουρα άκαιρο με δεδομένο το νέο κύμα παλαιστινιακών τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών τους τελευταίους μήνες ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υποκίνησης βίας της Παλαιστινιακής Αρχής και ριζοσπαστικών ισλαμιστικών στοιχείων. Όπως ήδη γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει άριστες σχέσεις με το Ισραήλ. Ως εκ τούτου, σας καλούμε να λάβετε όλους τους προαναφερόμενους παράγοντες υπόψιν»...

Το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός αντιδρά στην κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ με διάφορους τρόπους χαρακτηρίζεται τρομοκρατία από τους θύτες και κατηγορούνται τα θύματα. Με αυτό το κράτος είναι που, όπως λέει η πρέσβειρα, έχει «άριστες σχέσεις η Ελλάδα» (δηλαδή η αστική τάξη και η κυβέρνησή της). 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποκρίνεται όταν την ίδια στιγμή που βγάζει ψηφίσματα για την Παλαιστίνη προετοιμάζεται για τη νέα διακυβερνητική συνδιάσκεψη Ελλάδας - Ισραήλ, που θα γίνει το Γενάρη του 2016 και εντείνει τη συγκρότηση στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας του άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. 

Όμως δύο καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη και αυτό ήρθε να υπενθυμίσει η πρεσβεία του Ισραήλ με την παρέμβασή της.

Αντανάκλαση: 902