Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

«Λαγός» όνομα και πράγμα

Ο Λεβέντης και το κόμμα του λειτουργούν σαν «λαγός» για νέες αντιλαϊκές - αντεργατικές ανατροπές
Για να μην περάσει στα ψιλά, επαναφέρουμε ορισμένα σημεία από τη συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη, στο «Κανάλι Ενα», όπως τα κατέγραψε ο «Ριζοσπάστης» της περασμένης Τετάρτης.
Για τη στήριξη που θα δώσει σε ενδεχόμενο νόμο για τις ομαδικές απολύσεις, είπε ότι «θέλω να καμφθεί των συνδικαλιστών η δύναμη. Γιατί είναι σάπιοι όλοι (...) Τους έχουμε και δεν δουλεύουνε. Όλο με τσιγάρο και εφημερίδα και να ετοιμάζουν απεργίες». Τα ίδια λέει και η Χρυσή Αυγή.

Για την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, είπε «θα το δεχτώ», επειδή «η ωρολογιακή βόμβα που θα σκάσει είναι οι άνεργοι». Τα ίδια λένε και όλα τα άλλα αστικά κόμματα. 

Για τις ανατροπές στην Ασφάλιση, είπε ότι «έχουμε έκτακτες συνθήκες αυτήν τη στιγμή» και ότι «ξεκινάμε από το χειρότερο για να φτάσουμε στο λιγότερο κακό». Ο,τι λέει και η κυβέρνηση. 

Τέλος, κάλεσε το λαό να ρίξει ακόμα πιο κάτω την απαιτητικότητά του, λέγοντας ότι «όσοι ενίστανται και επαναστατούν που δεν μπορούν να ζουν με 500, τους παρακαλώ να μου εξηγήσουν πώς ζει ο άλλος με μηδέν...». 

Μετά απ' όλα αυτά, γιατί τον «τσούζει» όταν το ΚΚΕ του λέει ότι ο ίδιος και το κόμμα του λειτουργούν σαν «λαγός» για νέες αντιλαϊκές - αντεργατικές ανατροπές, με αναβάθμιση μάλιστα του ίδιου στο αστικό πολιτικό σύστημα;

Αντανάκλαση: Ριζοσπάστης