Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

«Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!»

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ για σκληρή αναμέτρηση και μεγάλη απεργία ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο
«Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!» τονίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε ανακοίνωσή του, με την οποία καλεί τους εργαζόμενους να προετοιμαστούν για σκληρή αναμέτρηση και για μεγάλη απεργία ενάντια στην επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η ανακοίνωση θα μοιραστεί πλατιά το επόμενο διάστημα, με στόχο να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για αντίσταση στον αντιασφαλιστικό όλεθρο.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου! Προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση.
Να μην περάσει το νέο έγκλημα. Να μη μας πιάσουν στον ύπνο.
Προετοιμαζόμαστε άμεσα για μεγάλη απεργία, στον αντιασφαλιστικό όλεθρο.
Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης.
Η κλιμάκωση της δράσης για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, απαιτεί τη συμμετοχή μας στους αγώνες, την οργάνωσή μας στα σωματεία, στους συλλόγους. Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να βουλιάξουν από οργή και αγανάκτηση όλες οι πόλεις, να νεκρώσουν τα εργοστάσια, όλοι οι χώροι δουλειάς και λαϊκές - εργατικές γειτονιές.
Ετοιμάζονται να φέρουν γρήγορο θάνατο για το Ασφαλιστικό. Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας.
Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην Κοινωνική Ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης είχε απομείνει.
Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο να παραμιλάμε και να ψιθυρίζουμε πως "υπάρχουν και χειρότερα"! Γι’ αυτό μαζί με την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με τις συνεχείς απολύσεις, με τις καθυστερήσεις δεδουλευμένων, μέχρι και λοκ άουτ, πολλαπλασιάζουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις ψεύτικες υποσχέσεις, επαναφέρουν και δημιουργούν νέα διλήμματα, επεξεργάζονται σχέδια για να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν στη γωνιά!
Το Ασφαλιστικό για τα αφεντικά είναι κόστος. Για εμάς είναι η ζωή μας!
Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο. Το Ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου. Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.
Δεν θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας.
Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Να είμαστε εκτεθειμένοι στις ασθένειες, στον επαγγελματικό κίνδυνο και η εργοδοσία και το κράτος να σου κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα σου δίνοντας πενιχρές υπηρεσίες επιπέδου πτωχοκομείου.
Στην αρχή προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο προτείνοντας τάχα "ισοδύναμα" μέτρα. Τώρα κάθε μέρα λένε κάτι διαφορετικό με στόχο να σκορπίσουν σύγχυση, να δυναμώσουν τη λογική "διαίρει και βασίλευε", να αποκρύψουν τη σφαγή που θα γίνει στο Ασφαλιστικό, με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα, με μείωση των κοινωνικών παροχών στην Υγεία και την Πρόνοια!
Δεν θα παραδώσουμε την Ασφάλισή μας στα νύχια των αρπαχτικών.
Η ιδιωτική Υγεία και Ασφάλιση τροφοδοτούνται από την κυβερνητική πολιτική της συνειδητής απαξίωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συντάξεων και των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας.
Ο διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματιών της Υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της Υγείας.
Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πιστή στο άρμα της ΕΕ, ακολουθεί κατά γράμμα μία - μία τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων δεν λέει να κοπάσει. Το νέο έτος πρέπει να μας βρει ετοιμοπόλεμους. Οι δύο απεργιακές μάχες Νοέμβρη και Δεκέμβρη έδειξαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην οργάνωσή μας. Με ισχυρό ταξικό μέτωπο μπορούμε να καθυστερούμε, να ματαιώνουμε σχεδιασμούς και μέτρα, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να βάλουμε μπρος για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, για νέες κατακτήσεις.
Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Σήμερα δεν αρκεί οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο και στο νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους προσπαθώντας να συμβιβάσει τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσει τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας.
Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τη νεολαία σε διαρκή επαγρύπνηση. Η ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση να απαντηθεί αγωνιστικά, την πρώτη ώρα και μέρα σε κάθε πόλη.
Η Ασφάλιση είναι δικαίωμα!
Οι δεκάδες Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους, τον εργαζόμενο λαό, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Να αγωνιστούμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας».

Αντανάκλαση: 902