Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Κανείς να μη λείψει το Σάββατο από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα καλούν στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, σε κοινό βηματισμό με τους αγρότες που θα διαδηλώνουν στο Σύνταγμα
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια και καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν μαζί με τους αγρότες, που εκείνη τη μέρα θα βρίσκονται για δεύτερη μέρα στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους κινητοποίησης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου αναφέρεται στην επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη και ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών. 

Δίνουμε το "παρών" κόντρα στον κοινωνικό αυτοματισμό και τη θεωρία της αποσταθεροποίησης που προωθεί η κυβέρνηση με μοναδικό σκοπό να στοχοποιήσει και να τσακίσει όσους αγωνίζονται για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ενιαία, συντονισμένα, αγωνιστικά, ταξικά, δίπλα στους αγρότες δίνουμε τη μάχη "να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος" που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!».

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η αναχώρηση θα γίνει στις 5 π.μ. από την πλατεία Λαού στη Λάρισα. 

Το Εργατικό Κέντρο παλεύει για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, να στηθεί μπλόκο στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τονίζει επίσης ότι η κυβερνητική πρόταση δε διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις, δε βελτιώνεται, αλλά μόνο ανατρέπεται.

Κάλεσμα από ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ,σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Επαγγελματίες - βιοτέχνες - μικροί έμποροι - αυτοκινητιστές - συνταξιούχοι, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που αγωνίζονται μαζί μας.

Με τους εργάτες, που με το ταξικό τους κίνημα δείχνουν τη δύναμη της συλλογικής ανυποχώρητης πάλης, που μπορεί να ορθώσει εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Με τους αγρότες των αγωνιστικών μπλόκων στηρίζοντας την πρωτοβουλία τους για συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Θα είμαστε στο πλευρό τους. Ο αγώνας μας είναι κοινός, είναι αγώνας επιβίωσης. Είναι αγώνας ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια και μας βυθίζει στη φτώχεια και την ανέχεια».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε φοιτητές, σπουδαστές, Επιτροπές Αγώνα. Μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και όλο το λαό. Γιατί σε αυτή τη συμμαχία βρίσκεται η πραγματική μας δύναμη. Η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που ξεκληρίζει τους αγρότες, που γονατίζει τους εργαζόμενους γονείς μας, είναι η ίδια πολιτική που βάζει τεράστια εμπόδια στις σπουδές μας και μαυρίζει το μέλλον μας».

Τέλος, στο συλλαλητήριο καλεί τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Επισημαίνει την ανάγκη οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι αυτοαπασχολούμενες να σταθούν στο πλευρό της φτωχής αγροτιάς και του αγώνα επιβίωσης που δίνει, να σταθούν στο πλευρό των γυναικών της αγροτικής οικογένειας που βρίσκονται στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αντανάκλαση: Ριζοσπάστης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 
Καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη απεργία και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών στη συνεδρίασή του στις 8 Φλεβάρη αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα καλώντας κάθε σωματείο-μέλος, κάθε συνάδελφο να πάρουν πρωτοβουλίες για μαζικές, καλά προετοιμασμένες συνελεύσεις και ΔΣ για συσκέψεις, περιοδείες, ανακοινώσεις στους χώρους δουλειάς και νεολαίας, να γίνει εκτίμηση της δουλειάς για την απεργία της 4ης Φλεβάρη.

Καλεί σε αποφάσεις για 48ωρη απεργία «αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή» και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με μαζικούς όρους να γίνει υπόθεση των εργαζομένων η κλιμάκωση της πάλης, με πρωτοβουλίες, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις. (...) Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση να περάσει το νόμο-έκτρωμα που κατακρεουργεί όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει» και καλεί στη λήψη αποφάσεων για 48ωρη απεργία «αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή».

Σημειώνει ότι οι νόμοι που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και αυτοί που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, έχουν στόχο να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως «η μη ύπαρξη συλλογικής σύμβασης εργασίας, οι χαμηλοί και όλο και μειούμενοι μισθοί, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, voucher, η δουλειά με μπλοκάκι, η διεύρυνση της ιδιωτικής ασφάλισης. Αλλά και καταστάσεις όπως η εντατικοποίηση, η δουλειά χωρίς ωράριο και αργίες, η απλήρωτη δουλειά, η ανασφάλιστη δουλειά».

Καταλήγοντας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών τονίζει: «Εργατιά, αγροτιά, ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε. Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει τους εργαζόμενους χτυπά και τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Είναι η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, έχει τους εργαζόμενους με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο και μισθούς των 300 και 400 ευρώ, στέλνει στην ανεργία τους νέους, βάζει λουκέτα στους ελευθεροεπαγγελματίες και ταυτόχρονα γεμίζει τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων

Γυρίζουμε τις πλάτες στους καλοθελητές που μας λένε ότι αυτός ο νόμος-έκτρωμα παίρνει βελτιώσεις και δηλώνουν πρόθυμοι για διαλόγους. Ουσιαστικά βάζουν το νόμο από την πίσω πόρτα.

Μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων!

Ο νόμος-έκτρωμα δεν βελτιώνεται παρά μόνο ανατρέπεται.

Να μην επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον αγώνα μας. Ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία, στις σωματειακές επιτροπές, η συμμετοχή και η συμβολή όλων των εργαζόμενων στην υλοποίηση των αποφάσεων ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, αποτελούν την ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να φέρει αποτελέσματα στον αγώνα, να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό κουρελόχαρτο!

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Γι' αυτό δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέποντας το δικαίωμα στην Υγεία προνόμιο των "λίγων", να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια - καθολική - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία».

Αντανάκλαση: 902