Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Διαδηλώνουν στην Αθήνα για την επιβίωσή τους

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η εξέδρα στην πλατεία Συντάγματος, όπου το απόγευμα θα γίνει το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών
Ισχυρό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική, που απειλεί να τους ξεκληρίσει, στήνουν σήμερα χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους κι ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων από το λεκανοπέδιο της Αττικής, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με απόφαση 68 μπλόκων απ' όλη τη χώρα.

Οι αγρότες ξεκίνησαν από τα χωριά τους για την Αθήνα, με όλα τα μεταφορικά μέσα: Με τρακτέρ που θα κινηθούν από τα μπλόκα, κυρίως από αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στην Αθήνα. Με λεωφορεία που ναυλώνονται. Με τρένα και ΙΧ αυτοκίνητα. Με καράβια.

Τα λεωφορεία από τη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα αναμένεται να αφιχθούν μετά τις 3.30 μ.μ. στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας κι από εκεί οι αγρότες θα κατευθυνθούν προς την Ομόνοια, όπου θα ενωθούν με τους αγρότες από την Κρήτη και τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, οι οποίοι αναμένονται στις 4 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στις 5 μ.μ. περίπου θα ξεκινήσει η πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, όπου εκτός από τις ομιλίες αγροτών και τους χαιρετισμούς από εργατικά σωματεία, προγραμματίζεται μεγάλη συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες, ενώ εργαζόμενοι από τον Επισιτισμό ανέλαβαν να προετοιμάσουν επιτόπου ζεστό φαΐ.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων καλεί το λαό της Αθήνας να εκδηλώσει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών. Καλεί ανέργους, εργατοϋπαλλήλους, συνταξιούχους, επαγγελματίες, επιστήμονες, βιοτέχνες, εμπόρους, νέους και γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών να πάνε μαζικά στο Σύνταγμα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, την πολιτική που μας καταστρέφει. Έχουμε κοινά προβλήματα και αιτήματα. Να στήσουμε ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο. Η συμμαχία θα μας κάνει πολύ πιο δυνατούς, πιο αποτελεσματικούς, θα δώσει προοπτική νίκης στον κοινό αγώνα μας. (...) Είμαστε δουλευτάδες του χωραφιού, της στάνης, της θάλασσας. Εμείς παράγουμε τα προϊόντα που τρώνε τα παιδιά σας, οι οικογένειές σας. Παλεύουμε για να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυσή σας. Για να μην είναι οι λαϊκές οικογένειες έρμαιο των πολυεθνικών των τροφίμων, με τα διατροφικά σκάνδαλα και τα μεταλλαγμένα».

Σωματεία της Αττικής διοργανώνουν συγκέντρωση υποδοχής στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Αντανάκλαση: 902