Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Πάνε για Όσκαρ!

Το σοκ από την εικόνα του «κοινωνικού αυτοματισμού» να σπάει τα μούτρα του στα κοινά συλλαλητήρια ήταν μεγάλο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Μέσα στο άγχος τους να περάσουν πάση θυσία την αντιλαϊκή πολιτική και με τον απαραίτητο οίστρο της λάσπης και του «κοινωνικού αυτοματισμού», εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ φαντάζονται... διάφορα.

Ένας χτες στην «Αυγή» φαντάστηκε ως και μια «αντίστροφη διαδήλωση» από τη μεγαλειώδη κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα.

Η αντίστροφη πορεία που είδε στα όνειρά του, έχει λέει άστεγους, ανέργους, «νέα παιδιά που ψάχνουν επίμονα το μέλλον τους», ανασφάλιστους, μοναχικούς χαμηλοσυνταξιούχους, που σε αντίθεση με «τους πιο ισχυρούς του αγροτικού χώρου» που «ζητούν να διατηρήσουν προνόμια», αυτοί «ζητούν περισσότερο κοινωνικό κράτος» και γι' αυτό ζητάνε... αποδείξεις όταν πάνε στο γιατρό να πληρώσουν, «για να συνεχίσουν να παίρνουν τη σύνταξή τους».

Εντάξει, δε λέμε. Το σοκ από την εικόνα του «κοινωνικού αυτοματισμού» να σπάει τα μούτρα του στα κοινά συλλαλητήρια φτωχών αγροτών, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας του περασμένου Σαββάτου ήταν μεγάλο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αλλά έτσι που το πάνε, τους βλέπουμε να βάζουν υποψηφιότητα για Όσκαρ. Στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ίσως και κωμωδίας...

Αντανάκλαση: Ριζοσπάστης


Παγκόσμιο πτωχοκομείο...

Στην «Αυγή της Κυριακής», ο πρωθυπουργός ανάμεσα στα άλλα μίλησε με θράσος και για το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα», το πτωχοκομείο δηλαδή που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να μαζεύει τους εξαθλιωμένους που θα αφήνει πίσω της η αντιλαϊκή πολιτική της υπέρ του κεφαλαίου. 

Λίγες σελίδες μετά, η «Αυγή» με άρθρο της «παγκοσμιοποίησε» (και «απογείωσε» συνάμα) την ιδέα, αφού, όπως λέει, «η συγκέντρωση του κεφαλαίου και του εισοδήματος είναι πιο ανεκτή σε περιόδους γρήγορης ανάπτυξης και χαμηλής ανεργίας. 

Δεν είναι ανεκτή σε περίοδο κρίσης ή στασιμότητας. Δημιουργεί τρομακτικές εντάσεις. Πολλοί απορούν με την άνοδο του εξτρεμισμού, του φασισμού, του ρατσισμού, της τρομοκρατίας». 

Κι επειδή ο εν λόγω αρθρογράφος, πέρα από το θράσος που χρειάζεται για να λες ότι οι φτωχοί γίνονται φασίστες, εξτρεμιστές και τρομοκράτες, έχει και την «αγωνία» του για τις «κοινωνικές εντάσεις», προτείνει κάτι «ριζοσπαστικό», «μια συνεργασία που δεν έχει δει το ανθρώπινο είδος από τότε που περπάτησε στη Γη!». 

Φοβερό! Ξέρετε τι είναι; «Μια νέα νομισματική μονάδα, το egalite, για να χρηματοδοτεί την πληρωμή επιδομάτων στους πιο φτωχούς της Γης»! 

Και η «σοφή» Αντουανέτα βγάζει και τεφτεράκι, κάνει υπολογισμούς και καταλήγει: «Δεν χρειάζεται ούτε να τους βάλουμε να φτιάχνουν αυτοκινητόδρομους (Dr. Sacht), ούτε να κάνουν τρύπες και να τις ξαναγεμίζουν (Lord Keynes). Απλώς θα τους δώσουμε το ελάχιστο για να μην πεινάνε. Και εκείνοι θα "ζητήσουν" από την παγκόσμια οικονομία περισσότερη απασχόληση και παραγωγή»! Η σοσιαλδημοκρατία στα καλύτερά της...

Αντανάκλαση: Ριζοσπάστης